Mračni disco grupe Lira Vega… Predstavjamo vam video singl “Hodam”

0
345
Lira Vega/ Photo: Aleksandra Stratimirović
Oglasi

Grupa Lira Vega 8. mart obeležava premijerom spota za pesmu “Hodam”, drugog singla s albuma “Posledice rada I”.

Grupa Lira Vega objavila povratnički album “Posledice rada I”

Pored tandema Borovčanin-Đorđević na pesmi je gostovao Vulić Radeta (đembe i kontračinela), snimanje i produkciju radio je Boris Mladenović, a mastering Radan Đorđević Rahmanee.

– Pesma “Hodam” je mračni disko koji govori o teskobi. Dočarava kišne noći kada želimo da se desi nešto veliko i značajno, a grad i beton koji ga čine ne daju mogućnost za dublje, smislenije. Sve je prozaično, jasno, očigledno a opasno… i banalno… Banalnost ne proizlazi iz unutrašnjeg osećaja vec banalne stvarnosti, zgrada, arhitekture, presamićenih ljudi. U pokušaju da sve to ne vidimo, hodamo… I tražimo znake koji su previše jasni, nema drugog i trećeg plana, želimo da dodamo novu dimenziju ili da se teskoba ugasi napuštanjem, ali smo na kraju za prostor prikovani… Ipak ovo nije pesma o osujećenju, već o traganju – kazali su Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević.

Lira Vega/ Photo: Aleksandra Stratimirović

Video za “Hodam” delo je stalnih saradnika benda: Aleksandra Stratimirović – kamera i svetlo, Igor Koruga – koreografija, Ljudmila Stratimirović – svetlo, Dejan Vučetić Vuča – kreator vizuala grada i animacija, Nikola Vrzić – montaža i kolor korekcija.

U spotu su plesali Igor Koruga i Zoja Borovčanin, gitaru je svirao Vladimir Đorđević.

Album “Posledice rada I” (Pop Depresija) objavljen je u novembru 2022. i to je četvrti album grupe, koja ove godine slavi 25 godina rada i postojanja.

Promocija albuma i spota biće obeležena i koncertom benda u kulturnom centru Kvaka 22 u petak, 10. marta od 21:00 časa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime