Mračna i zla vremena… Mizar pred koncert u Beogradu objavio singl “Izrod”

0
523
cover art | Mizar изрод by Nikola Pijanmanov
Oglasi

Posle letos objavljenog singla “Večna praznina” inspirisanog Gradom koji teče, Mizar je predstavio “Izrod”, novi singl s predstojećeg šestog studijskog albuma “Večna praznina”, digitalno dostupnog od ponedeljka 12.12.22.

Članovi Mizara video porukama pozvali publiku na koncert 16. decembra u Domu omladine

Jedna od deset kompozicija na albumu, “Izrod” je pesma o čoveku koji je prodao svoju dušu i tako postao Izrod (изрод/Creep). Nema emociju ni empatiju, on je moralna nakaza, a novac je imperativ njegovog postojanja. Dante je grešnike svrstavao u 9 krugova pakla, što su njihovi gresi teži, to su krugovi niži i uži.

“Da bi spasili svoju prodanu dušu Mizarovi izrodi moraju otvoriti “Devet vrata olovnih”. Ovo je vreme zla, sve je više izroda, a sve manje ljudi”, zaključuje postava Mizara.

Mizar/Photo: Paulo Dukić

Upečatljiv i jedinstven zvuk kultnog makedonskog sastava, predstavljen snažnim vokalom Zorana Tortevskog, egzistencijalne, ljudske teme pretvara u teške, ali magične pesme.

Takav spoj najbolje se oseti uživo, za šta je prilika uskoro, 16. decembra kada će Mizar u Domu omladine Beograda imati svoje šesto ukazanje. Posle ovogodišnje mini turneje kojom su obuhvatili Ljubljanu, Rijeku i Zagreb, gradove u kojima ih je publika s oduševljenjem dočekala, posle sedam godina Mizar ponovo svira u Beogradu o čemu kažu:

“Grad koji teče” inspirisao novu pesmu Mizara “Večna praznina (Вечна празнина)”

– Jako nam je drago što smo ponovo tu, puno nas lepih uspomena veže za grad i publiku koja nas je uvek rado dočekivala – kažu, i dodaju: – Srećni smo što opet imamo priliku i uživo da predstavimo muzik una kojoj radimo već neko vreme. Neki singlovi su već objavljeni u studijkim verzijama, ali predstaviti ih uživo je sasvim drugačiji, poseban trenutak. Pozvamo sve da podele to s nama na koncertu 16.12. u Domu omladine Beograda.

Poslušajte pesmu “izrod”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime