Mr. Mojo Risin… Bubnjar legendarnih The Doors otkrio kako je ovaj stih završio u pesmi “L.A. Woman” i šta zapravo znači

0
721
Oglasi
The Doors/Photo: facebppk@thedoors
The Doors/Photo: facebppk@thedoors

Džon Densmor, bubnjar legendarnih The Doors, otkrio je da je rečenica “Mr. Mojo Risin”, koja je “zaštitni znak” klasika benda “L. A. Woman”, bila pokretačka energija ove numere čak i pre nego što je pevač Džim Morison objasnio svojoj ekipi u bendu šta to tapravo znači.

OMG! MERILIN MENSON OBRADIO LEGENDARNI HIT DOORSA ZA POTREBE NOVOG FILMA PO STIVENU KINGU… THE END

Pesma iz 1971. poznata je po tome što se od prvobitnog tempa vraća na nešto mnogo sporije, pre nego što ubrza s asocijacijom na seksualni vrhunac. Ideja je Densmoru pala na pamet čim je Morison počeo da peva “tajanstvenu liniju”, kako je ispričao “Uncle” Džou Bensonu u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

– Usporili smo to –“Cops in cars, the topless bars / Never saw a woman so alone’ – so then we take it down”, – objasnio je bubnjar.  – A onda je Džim počeo da ponavlja “Mr. Mojo Risin”, a ja sam pomislio: “Odlično, ovde se dižemo. Da ubrzamo ovo, znate, kao kad vas nešto uzbuđuje”. Morao sam, nekoliko minuta kasnije, u mislima da povećam tempo i nadam se da će doći do izvornog tempa koji je u prvih nekoliko stihova. Ako uporedite, to je i dalje malo brže, ali to je “ista priča”.

OD ROCK BUNTOVNIKA DO HEROJA KONTRAKULTURE… STRIP “THE MORRISON HOTEL” U PRODAJI OD OKTOBRA. VEĆ MOŽE DA SE NARUČI…

Densmor je potom otkrio da je, kada su završili pesmu, Morison rekao: “Provalite ovo!” I napisao “Mr. Mojo Risin”… a zatim je počeo da crta strelice i piše neka iskrivljena slova okolo, a na kraju je pisalo – Jim Morrison. “O, moj Bože, ovaj tip je genije!”, pomislio sam.

Upitan je li Morison znao za anagram pre nego što su snimili pesmu, Densmor je odgovorio: – Jeste – ali nije nam rekao!

HL/Izvor: ultimatclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime