MONTIPAJTONOVAC “PRODRMAO KAVEZ”: Ne želim više da budem beli muškarac, od sada sam crna lezbejka Loreta

0
384
Oglasi
Teri Giliam/Photo: Promo
Teri Giliam/Photo: Promo

Američki reditelj i bivši montipajtonovac Teri Gilijam ogorčen je zbog izjave rukovodioca BBC-a zaduženog za komediju, da serije poput “Letećeg cirkusa Montija Pajtona” ne odslikavaju raznolikosti u modernom društvu.

Šef BBC komisije za komedije Šejn Alen je na nedavnoj konferenciji za novinare, govoreći o kultnom “Letećem cirkusu Montija Pajtona”, rekao da u današnjem svetu ne možete okupiti tim od šest belih momaka sa “Oksbridža” (Oksforda i Kembridža).

– Treba vam široka lepeza ljudi koja će da odslikava moderni svet – naveo je on.

Montipajtonovci na tu izjavu nisu ostali ravnodišni. Reditelj Teri Gilijam oštro je kritikovao Alena tokom svog boravka na Filmskom festivalu u Karlovim Varima, prenosi NME.

– Rasplakala me je ideja da šest belih momaka sa ‘Oksbridža’ više ne može da pravi humorističku seriju. Sad nam treba jedan ovakav, jedan onakav kako bi svi bili predstavljeni… To je s**nje. Ne želim više da budem beli muškarac. Ne želim više da budem kriv za sve što je loše na ovom svetu. Saopštavam vam da sam odsad crna lezbejka… Moje ime je Loreta i ja sam CLT – crna lezbejka u tranziciji – oštro je govorio Gilijam.

On je dodao da ga je Alenova izjava veoma naljutila, kao i ostale montijapajtonovce, kao i da tim komičara ne može da se formira poput “boj benda”.

Prethodno se na društvenim mrežama oglasio i njegov kolega iz “Monti Pajtona”, komičar Džon Kliz, koji je ocenio da je Alenova izjava nefer.

– Bili smo vrlo raznoliki ZA SVOJE VREME… Imali smo trojicu gimnazijalaca, jednog pedera i Gilijama koji je, iako nije bio crn, bio Jenki. I nismo imali NIJEDNOG robovlasnika – napisao je Kliz u svom stilu.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime