Mobil Demo fest #2 – antivirus edition… Prijavite se i osvojite debi album

0
308
Oglasi
Mobil Demo Fest #2
Mobil Demo Fest #2

Konkurs za učešće na drugom festivalu demo bendova Mobil Demo Fest #2 otvoren je već neko vreme, a s obzirom na aktuelnu situaciju odlučili smo da malo olakšamo zadatak bendovima.

I dalje važi – sve što treba da uradite da biste se prijavili je… da snimite spot mobilnim telefonom u jednom kadru.

S obzirom na to da su mere protiv pandemije i dalje na snazi, a mnogi od vas več su se veoma izveštili u pravljenju tzv. “karantinskih spotova”, u dogovoru sa žirijem rešili smo da i takve spotove uzimamo u obzir. Dakle, svaki član benda može da se snimi posebno (mobilnim telefonom, u jednom kadru), a da se potom ti snimci umontiraju u jedan video klip. Evo i primera:

Naravno, kreativnih rešenja ima još “milion”, a samo je na bendovima ili muzičarima da odluče na koji način će se predstaviti publici i žiriju.

Da podsetimo, Mobil Demo Fest je takmičenje u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal. Takmičenje sprovodimo uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja i organizacije Prava interpretatora.

[infobox title=’Ceo svet je na stand by modu, pa i naši albumi… ‘]

Kao i celom svetu, i nama je korona malo poremetila planove. Ali nas nije primorala da odustanemo.
Beogradski bend LouD pobedio je na prvom festialu i uveliko je spreman za snimanje debi albuma. Snimanje je trebalo da se dogodi tokom maja, ali… Kako sada stvari stoje, ovaj album će se, u izdanju PGP RTS, na tržištu naći na jesen, taman pred finale drugog izdanja festivala.
Kad je reč o kompilacijskom izdanju, na kojem učestvuju finalisti prvog Mobil Demo Festa (LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project), četiri benda snimila su svoje numere, a Funkier Project je termin u čuvenoj “šestici” Radio Beograda imao upravo na dan kada je uvedeno vanredno stanje. Studio još nije ponovo proradio, ali prvi slobodan termin je njihov. A od tog snimanja do kompilacijskog izdanja put je kratak.
Dakle, MOBIL DEMO FEST #2 dočekaćemo sa dva diskografska izdanja, kao što smo i obećali.[/infobox]

KONKURS

Bendovi i muzičari imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU. (uz novu mogućnost montiranja pojedinačnih snimaka članova bendova, kao što je gore opisano)

Snimke ćemo objavljivati na portalu Headliner.rs (preko naših video kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na video kanalima i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2020. Ali ne čekajte, krenite već sada. Sada će iskustva snimanja mobilnim telefonom koja smo svi stekli tokom pandemije sigurno doći do izražaja.

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL DEMO FEST biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija.

Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot), dok će žiri dodeliti posebnu nagradu autoru najboljeg spota na festivalu.

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs , kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje će zajednički objaviti Headliner.rs i PGP RTS.

PROPOZICIJE

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi koji do sada nemaju snimljen album za bilo koju izdavačku kuću.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre nego što oni budu objavljeni na video kanalima portala Headliner.rs.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Neće se priznavati spotovi snimani u toku nastupa u klubu, ili na festivalu.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:

Kratku biografiju
Fotografiju benda
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Srećno! I…

#rokenrolsvuda

Ovako možete da snimite i montirate spot ako ste u karantinu:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime