Mjuzikl o princezi Dajani uskoro na Brodveju… Muziku napisao klavijaturista Bon Džovija

0
241
Oglasi
Princeza Dajana/ Photo: Promo
Princeza Dajana/ Photo: Promo

Mjuzikl jednostavnog naziva “Dajana”, o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je “uzdrmala” kraljevsku porodicu i odlučila se za sopstveni put zbog čega je postala bezvremena, iduće će godine biti postavljen na pozorišnim daskama Brodveja.

Muziku za mjuzikl napisao je klavijaturista Bon Džovija Dejvid Brajan, koji je 2010. godine osvojio dve nagrade Toni za scenski šou Memfis.

Glavna uloga dodeljena je Dženi Deval, pozorišnoj glumici koja je nastupala u brodvejskim predstavama “American Idiot” i “Kinky Boots”, piše BBC.

– Delovala je tako da su se zbog nje svi osećali posebno, bez obzira na to kog su staleža. Mislim da tu njenu osobinu svi želimo slaviti – rekla je o pokojnoj princezi glumica.

Dženi Deval/Photo: Promo
Dženi Deval/Photo: Promo

Uloga princa Čarlsa dodeljena je glumcu Rou Hartrampfu.

U mjuziklu je mnogo muzike koja će dočarati ponašanje paparaca, život s Vindzorima, vezu Dajane o kojoj se šuškalo s Džejmsom Hjuitom, a jedna se zove “Secrets and Lies”.

Hollywood Reporter piše da mjuzikl sadrži brojne muzičke numere potrebne za hit predstavu.

Premda će se članovi kraljevske porodice verovatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zameriti – kaže kritičarka Debora Vilker.

Premijera mjuzikla biće 2. marta iduće godine u pozorištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. mart.

HL/Izvor: hina

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime