Mjuzikl “Mamma Mia” Pozorišta na Terazijama 25. i 26. juna na Tašu

0
569
Oglasi
Mamma Mia/Pozorište na Terazijama, promo
Mamma Mia/Pozorište na Terazijama, promo

Predstavnici beogradskih pozorišta usaglašavali su zajednički repertoar predstava koje će biti izvođene krajem juna i tokom jula na sceni stadiona Tašmajdan na sastanku u Ateljeju 212, a cela manifestacija trebalo bi da počne 25. i 26. juna izvođenjem mjuzikla “Mamma Mia” Pozorišta na Terazijama, potvrdili su Tanjugu iz ovog teatra.

– Usaglašavali repertoar nastupa različitih anasambala pozorišta na stadionu Tašmajdan i prema tom planu pred beogradsku publiku izaći će prvo glumci Pozorišta na Terazijama u mjuziklu “Mamma Mia” u režiji Juga Radivojievića – kazali su Tanjugu u Pres službi Pozorišta na Terazijama.

Mjuzikl “Mamma Mia” nastao je inspirisan hitovima legendarne švedske pop grupe ABBA. Reč je o prvoj postavci na Balkanu, a za ovo licencno ostvarenje i veoma zahtevan zadatak, bila je presudna saradnja sa legendarnim Jurom Frankom, srebrnim jugoslovenskim olimpijcem iz 1984. godine. Nekadašnji sportista, danas uspešni pozorišni producent, uspeo je da dobije prava na izvođenje ovog naslova.

“Mama mia” beleži i u svetu izuzetne rekorde – dvadeset godina posle svetske premijere videlo ga je više od šezdeset miliona ljudi.

U autorskom timu su, osim Radivojevića i Slobodan Obradović (dramaturg), Vesna Šouc/Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Bojana Nikitović (kostimograf), Aleksandar Denić (scenograf).

Mamma Mia/Pozorište na Terazijama, promo
Mamma Mia/Pozorište na Terazijama, promo

U podeli su Milena Živanović, Iva Manojlović, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Milena Vasić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke…

Ranije je najavljeno da će se na letnjoj sceni na stadionu Tašmajdan Beogradsko dramsko pozorište predstaviti komadom “Let iznad kukavičijeg gnezda” u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi.

HL/Izvor: tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime