Mizar se ukazao Beogradu… i vredelo je čekati sve ove godine (fotoreportaža)

0
966
Mizar
Mizar (DOB)/ Photo: AleX
Oglasi

U petqk, 16. decembra Amerikana Doma omladine je bila premala da primi sve fanove kultne makedonske grupe Mizar na koji je beogradska publika čekala sedam godina.

Mizar
Gorazd Čapovski, Mizar (DOB)/ Photo: AleX

Idejni vođa, kompozitor i gitarista benda Gorazd Čapovski predstavio je fanovima potpuno novu postavu – uz svo dužno poštovanje prethodnicima, najbolju i svirački najzreliju do sada.

Mizar
Zoran Tortevski, Mizar (DOB)/ Photo: AleX

Već prvom numerom “Izrod“, kojom su otvorili koncert, bilo je jasno da je Zoran Tortevski pravi frontmen za Mizar.

Od staroslovenskih napeva do visokih registara, Tortevski je moćno gospodario binom, komunicirajući s publikom isključivo muzikom – od početka pa do samog bisa, Zoran se nijednom nije obratio prisutnima.

Bilo da su svirali stare hitove “Devojka od bronza“ i “Počasna strelba“ ili nove singlove “Večna praznina“ i “1903“, publika u Amerikani je horski pevala sa bendom, nagrađujući ga aplauzom posle svake pesme.

Mizar
Aleksandar Ristovski, Mizar (DOB)/ Photo: AleX

Odlična ritam sekcija Kitanovski/Božikov i maestralni gitarista Aleksandar Ristovski samo su dodali šlag na tortu ovog ukazanja.

Mizar
Mizar (DOB)/ Photo: AleX

Publika prosto nije želela da napusti Amerikanu i, uprkos upaljenim svetlima u sali, izmamila od Mizara dva bisa – “Doždot“, “Počesna strelba“, “Magla“ i “Izrod“ ispraćene su ovacijama prisutnih.

Harizmatični Makedonci su im uzvratili dubokim naklonom, ne krijući zadovoljstvo zbog uspešnog koncerta i obećali da će se češće pojavljivati u našoj prestonici i zemlji.

Jučerašnji datum, sem po koncertu, članovi Mizara i njihovi fanovi pamtiće i po zvaničnom objavljivanju novog, šestog albuma “Večna praznina“ (Dallas Records).

Mizar
Mizar (DOB)/ Photo: AleX

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime