Milan Kropf… Kraj dugog putovanja do “Akustične strane sveta” uz “Ritam ljubavi”

0
255
Oglasi
 Milan Kropf/ Photo: Promo (TIOLI)
Milan Kropf/ Photo: Promo (TIOLI)

Poznati kruševački kantautor Milan Kropf objavio je novu kolekciju nostalgičnih ljubavnih pesama pod nazivom “Akustična strana sveta” (Take It Or Leave It Records) i video singl “Ritam ljubavi”.

Album “Akustična strana sveta“ sniman je od 2017. do 2019.  godine u studiju Košnica, a za snimanje i produkciju bio je zadužen Zoran Vasić (Zoka ZAA).

Milan je odsvirao akustične i električne gitare, otpevao sve vokale i autor je muzike, tekstova i aranžmana. Na izdanju su još svirali: Vukče i Stana (bubnjevi) i Neša i Mlađa (bas gitare).

Prednja strana omota je delo Dejana Matića Dexa, iz njegove slikarske faze “Inspirisan Kubom“.

Album cover/ Photo: Promo
Album cover/ Photo: Promo

– Dugo su putovale, skoro pa čitavu večnost, pola nečijeg života. Ipak, na kraju su stigle baš tamo gde su trebale stići – na “Akustičnu stranu sveta”. Dok zri u starim hrastovim bačvama, vino biva sve bolje kako vreme protiče. One su zrile na nekim skrivenijim mestima, neke i duže od trideset godina. Možda će nekoga i opiti jednostavnost njihovih stihova, akustične gitare, romantika i istinitost  koja je osnov svake od njih. Što je najvažnije, mogu se konzumirati neograničeno – objašnjava svoje delo Milan.

Prvi video singl sa albuma urađen je za pesmu “Ritam ljubavi“, za čiju produkciju su bili zaduženi Stefan Erčević (reditelja i montažera), Dejan Jovanović, Stevan Micić i Nikola Bašić (snimatelji) i Aleksandar Džamić (dron-master). Glavne uloge tumačili su Anđela i Vojin.

– Inspiraciju za zbivanja u spotu pronašao sam u višedecenijskom druženju sa  prijateljima, Ćukijem i Deksom. Obojica se pojavljuju u video zapisu kao akteri. Snimali smo ga u jednom etno dvorištu pored Morave, u blizini Kruševca, koje se nekada idilično zvalo “Moravski cvet“ – dodaje Kropf.

Album je dostupan na CD nosačima, kao i na svim relevantnim digitalnim platformama: Amazon, Google Play, Deezer…

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime