Midž Jur odao počast počast basisti Ultravoxa Krisu Krosu, koji je preminuo u 71. godini

0
110
Midž Jur, screenshot YouTube
Oglasi

Smrt Krisa Krosa objaviio je 1. aprila slavni pevač Midž Jur. Kris je preminuo 25. marta, ali nije naveden uzrok smrti.

Jur je napisao: “Radili smo zajedno, svirali zajedno, pravili muziku i zajedno režirali spotove. Bili smo iskreni prijatelji kao i Ultravox drugovi. Čak i nakon godina razdvojenosti, uspeli smo da nastavimo tamo gde smo stali kao da godine između nikada nisu postojale.

“Ti si bio lepak koji je držao bend na okupu. Ti si bio logika u ludilu i ludilo u našim životima. Bilo je sjajno znati te i rasti sa tobom. Ti si voljen i nedostaješ, stari prijatelju”.

Kris Kros je rođen kao Kristofer Alen 14. jula 1952. u Totenhemu, u severnom Londonu. Nakon što je svirao u više bendova tokom tinejdžerskih godina, osnovao je glam rok bend Tiger Lily 1973. dok je studirao umetnost i psihologiju na koledžu u Londonu. Iako je to bilo kratkog veka, svih pet članova – Kros, Džon Foks, Stivi Širs, Voren Kan, Bili Kari – će formirati – Ultravox.

Godine 1976. Tiger Lily je promenio ime u Ultravox i potpisao za Island records. Većina pesama napisanih kao Tiger Lily ušle su na njihov istoimeni debi iz 1977. godine, u koprodukciji Stevea Lilvajta i Brajana Ina.

The Lighthouse… Brajan Ino napravio radio stanicu i na njoj će emitovati svoj kompletan opus – stara, nova i neobjavljena dela

Kros je bio “odgovoran” i kao ko-autor ključnog sin-tpop klasika ‘Vienna’, koji je bendu doneo komercijalni uspeh i mejnstrim priznanje. Objavljena 1981. godine, “Vienna” je zauzela drugo mesto na top listama i od tada je hvaljena kao najveća pesma koja je propustila prvo mesto. Ultravox je potom postigao sedam plasmana u Top 10 albuma i 17 u TOP 40 singlova.

Iako se bend nakratko raspao 1996. godine, ponovo su se okupili 2008. na turneji, ali na kraju su odustali od svog poslednjeg albuma “Brilliant” 2012. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime