Manu Chao napravio ozbiljno dobru žurku u Zastavinoj bašti u Kragujevcu

0
212
Manu Chao/Photo: Zoran Mojsin
Oglasi

Zastavina bašta sinoć je bila centar muzike, ljubavi, plesa… Grlilo se, skakalo, pevalo… A razlog za to je – maestralni Manu Chao.

U okviru evropske turneje i posle Turske i Bugarske, na red je došla Srbija, i to Kragujevac i Zastavina bašta, u kojoj su Manu Chao, gitarista Lucky Salvadori i perkusionista Miguel Rumbao Serrano, napravili ozbiljno dobru žurku.

Manu Chao/Photo: Zoran Mojsin

Nakon što su odsvirali “Me Llaman Calle” i “La Vida Tombola”, sa bine se čulo glasno i jasno na srpskom jeziku: “Hvala! Volim vas!”

To je potpuno bacilo u trans sve okupljene, što je bila dobra uvertira u njihove sledeće pesme – “No Solo en China”, “A Cosa”, “L’hiver est la”…

Manu Chao/Photo: Zoran Mojsin

Sa rukama uvis, iz sveg glasa, od reči do reči, pevale su se i: “Clandestino”, “Mi Vida”, “Bienvendio a Tijuana”….

– Hvala vam, hvala vam na žurci – rekao je srdačno Manu, i nastavio da stvara noć za pamćenje. Dva puta je silazio sa bine i vraćao se sa još većom energijom, kao da nije svirao. Kada se činilo kao da će kraj, on bi pitao publiku “da li želite još”, i ljubav bi samo nastavila da se širi.

Manu Chao/Photo: Zoran Mojsin

Manu, Lucky i Miguel nastup u Zastavinoj bašti završili su pesmom “Mr. Bobby”, zahvalili se Kragujevcu, Srbiji, i silazeći sa bine uz muziku na neki način naglasili da će se žurka nastaviti nekom drugom prilikom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime