Makedonsko-slovenačka ekipa Rush to Relax predstavila “Down There Sessions”…

0
317
Oglasi
Rush to Relax/Photo: Neža Bukovec
Rush to Relax/Photo: Neža Bukovec

Makedonsko-slovenački rokenrol projekat Rush to Relax predstavio je “Down There Sessions”.

Rush to Relax nisu novo ime za ljubitelje indie zvuka, a široj publici predstavili su se na kompilaciji “Nije se desilo”, koja je izašla krajem prve pandemijske godine (2020).

Ovaj gitarski-rokenrol solo projekat početkom 2019. godine pokrenuo je Damjan Manevski (kojeg isto tako poznajemo iz ljubljanskog benda Lelee), ali  je u međuvremenu “projekat” prerastao u solidan kvartet, pošto se Damjanu priključilo јоš nekoliko neumornih aktera ljubljanske nezavisne scene.

U bendovskoj formi Rush to Relax redovno svira po regionu pa se tako nakon kratke balkanske turneje u septembru 2021. (tokom koje je bend odsvirao više koncerata na relaciji Ljubljana-Bitola) bend na putu nazad zaustavio na Novom Beogradu da bi snimio session u Down There Studiju s Urošem Milkićem.

Rush to Relax/Photo: Neža Bukovec
Rush to Relax/Photo: Neža Bukovec

Na ovom sessionu bend svira nekoliko pesama sa debitanskog albuma Rush to Relax: mekani “Ušte eden dečko”, te malo žešće “Ne bi čekal” i “Pak kje begam”, a takođe tu su i dva dragulja: obrada pesme “Makedonija” grupe Time, ali i još neobjavljena “Vo vitelot na životot” koja je nastala tokom koncertnih priprema ove novoformirane bendovske formacije. U ovoj retkoj studijskoj prilici Rush to Relax blista punim sjajem i prosto se oseća kompatibilnost ove asimetrične ekipe koja je tokom prošlog leta nekako uspela da odsvira dvadesetak koncerata u celom regionu.

Ovim sessionom Rush to Relax najavljuje dva koncerta u Srbiji: u petak 25. marta možete da ih uhvatite u Subotici u Klubu Mladost, dok su dan kasnije gosti showcase festivala Kontakt, tj. Hali Gali specijala koji će se održati u klubu Drugstore.

Rush to Relax se vredno pripremaju za koncertnu sezonu u 2022. godini tokom koje će objaviti i novi album.

Aktuelnu postavu Rush to Relax čine Damjan Manevski – vokal, gitara, Jan Cizej – bas gitara/gitara, Erik Kerpan – gitara/bas gitara, Vasja Onič – bubnjevi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime