Make Vojvodina Emo Again… see it my way, The Phonerings, drown i Dead Dog Summer 4. februara u CK13

0
363
Oglasi
Photo: Promo

U subotu, 4. februara u Novosadskoj Crnoj Kući (CK13) održaće se drugi Make Vojvodina Emo Again festival.

Koncept festivala baziran je na tome da se publici prezentuju bendovi koji sa sobom nose prizvuk emo (ili emocore) zvuka koji se razvio iz hardcore scene još sredinom ’80 sa bendovima kao što su Rites of Spring i Embrace.

Takođe, ovo je savršena prilika da se prikaže šarenolikost i sam razvitak žanra kroz različite dekade s obzirom da ni jedan od četiri benda koja će da učestvuju ne zvuči nalik jedan drugom.

see it my way
see it my way/ Photo: Promo

Na festivalu će kao domaćini nastupiti lokalni trio see it my way sa izuzetno pevljivim i melodičnim acoustic/piano aranžmanima.

Do sada su objavili EP “111“ i gomilu singlova, a trenutno su u procesu snimanja novog izdanja. Materijal sa predstojećeg albuma publika će biti u prilici da čuje u subotu  na svirci u CK13.

The Phonerings
The Phonerings/ Photo: Promo

Drugi bend stiže iz Beograda, a radi se o post-hardcore sastavu The Phonerings.

Ono što posebno ističe ovu ekipu jeste eksperimentacija u zvuku i mogućnost da napišu hit koliko na engleskom toliko i na maternjem jeziku.

Bend iza sebe ima spilt sa pop punk veteranima The Shoplifters “Reach The Coast” i album “Osam pesama” objavljen 2016. godine.

drown
drown/ Photo: Promo

Druga dva benda koja će se priključiti ovom lineupu su hravatski drown iz Karlovca i Dead Dog Summer iz Čakoveca.

Drownov prvi demo iz 2020. možete da preslušate na njihovoj bandcamp stranici.

Dead Dog Summer
Dead Dog Summer/ Photo: Promo

Što se tiče čakovečkog sastava Dead Dog Summer, svi članovi benda su bili aktivni na sceni u prvoj polovini 2000-ih u raznim čakovečkim i zagrebačkim bendovima (Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against), a DDS predstavlja njihov veliki povratak.

U septembru 2022. godine objavili su prvi album za Geenger Records pod nazivom “A Place of Someday”.

Organizator festivala je ekipa iz Rebuild Collective koja već više od 10 godina realizuje hardcore/punk koncerte u Novom Sadu.

Cena ulaznice će iznositi 500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime