Ma kakav Ronaldo, ovo je transfer godine… Reditelj Martin Skorseze potpisao za Apple TV+

0
510
Oglasi
MArtin Skorseze/Photo: YouTube printscreen
MArtin Skorseze/Photo: YouTube printscreen

Poslednjih 15-tak godina slavni reditelj Martin Skorseze i njegova filmska kompanija Sikelia Productions sarađuje s kompanijom Paramount Pictures. Zahvaljujući toj saradnji, Paramount Pictures je finansijski podržavao i distribuirao njegove filmove “Vuk s Wall Streeta”, “Otok Shutter”, “Hugo”, “Tišina” i koncertni dokumentarac Rolling Stonesa “Shine a Light”. Istina, u poslednje vreme saradnja je oslabila, pa se Paramount Pictures povukao s njegovog filma “The Irishman” koji je tada preuzeo Netflix, a što se tiče Skorsezeovog sledećeg filma “Killers of the Flower Moon”, njega će Paramount Pictures distribuirati u bioskopima dok će ga finansirati streaming platforma Apple TV+.

Čini se da je 77-godišnji Skorseze bio impresioniran željom platforme Apple TV+ da finansira njegov novi film, čiji je predviđeni budžet veći od 200 milijuna dolara, pa je stoga potpisao višegodišnji ugovor s njima. Ugovor se odnosi na sve filmske i televizijske projekte Skorsezea i njegove kompanije Sikelia Productions koje će ubuduće finansirati Appple+. Kako će izgledati ta saradnja tek treba da se vidi jer se Skorseze, predstavnik stare škole, uvek zalagao za prikazivanje svojih filmova prvo u bioskopu a tek onda na televiziji. Stoga je pritiskao kompaniju Netflix da njegov “The Irishman” mora biti prvo prikazivan u bioskopu a tek onda na njihovoj streaming platformi, što je Netfllix i prihvatio u slučaju velikog broja zemalja. Vremena se, i zbog pandemije korona virusa, menjaju, brojni filmovi se ne prikazuju u bioskopima već odmah završe na nekoj od sreaming platformi, pa je pitanje kako će u tom smislu izgledati odnos čuvenog reditelja i tehnološkog giganta Apple koji stoji iza platforme Apple TV+.

SKORSEZE IMA PORUKU ZA VAS: MOLIM VAS, NEMOJTE DA GLEDATE MOJ FILM NA TELEFONU

Apple TV+ logo
Apple TV+ logo

Apple TV+ ovim potezom pokazuje da je spreman da uđe u borbu za pretplatnike u želji da skine Netflix s vrha liste platformi s najvećim brojem pretplatnika. Ovaj dogovor nastavak je sličnih poslovnih poteza platforme Apple TV+ koja je nedavno potpisala sličan ugovor s producentskom kompanijom Appian Way u vlasništvu Leonarda Dikarpija. Ujedno, potpisali su ugovor s kompanijom Scott Free Productions u vlasništvu slavnog reditelja Ridlija Skota ali se taj ugovor odnos samo na televizijske projekte.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime