“Luda” predstava u BDP-u… Autor igra samog sebe, a Branka Katić – Vesnu Čipčić

0
415
Oglasi
Btranka Katić/Photo: Beogradsko dramsko pozorište
Btranka Katić/Photo: Beogradsko dramsko pozorište

Roman “Tiho teče Misisipi” bio mi je pravo otkrovenje, poseban, uzbudljiv i originalan. Pročitala sam ga u jednom dahu i osetila kao da, zajedno sa junacima, plovim poetskom bujicom piščeve duše, osetljivosti i mašte, rekla je za nova rs. Branka Katić koja u novoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta po romanu Vladimira Tabaševića tumači lik koj se zove – Vesna Čipćić. U istoj predstavi igra i prava Vesna Čipčić.

Premijera je zakazana za 6. april. Pored Branke Katić i Vesne Čipčić igraju Aleksandar Jovanović, Vladan Milić, Dunja Stojanović, Jana Milosavljević, Mladen Sovilj, Miloš Petrović Trojpec, Milan Zarić i Nikola Malbaša. Scenografiju je radio Aleksandar Denić, muziku na stihove Tabaševića uradio je Mitja Vrhovnik Smrekar, kostimograf je Neša Lipanović a režiju potpisuje Ivica Buljan, direktor drame Hrvatskog narodnog kazališta.

Na današnjoj konferenciji za medije najavili smo premijeru predstave “Tiho teče Misisipi” Vladimira Tabaševića u režiji…

Posted by Beogradsko Dramsko Pozoriste on Friday, 2 April 2021

Ova predstava ima elemente iz romana kao i nove likove i scene. Biće neobična, ne mislim da će se svima dopasti jer nije klasična, imaće improvizacije i neplanirane momente – otkriva Branka Katić i dodaje:

–  Ansambl je odličan, prepun darovitih mladih glumaca, a tu smo i Vesna Čipčić i ja. Predstava ima elemente performansa, priča razne “meta” ravni i ima lepe muzičke numere koje izvodimo uživo.

Branka Katić biće u ulozi, kako nam je otkrio reditelj Ivica Buljan, dramaturškinje koja se zove Vesna Čipčić.

– Da, da, i ona piše “komad o jednom dečaku, o krahu jedne porodice i jedne epohe, o njihovom poražavajućem intimnom bilansu”. Moj lik se zaljubljuje u mladića o čijem životu piše. U predstavi nisam jedina spisateljica, tu je i manje talentovani pisac koji mi krade priču i stil, a i jedini pravi daroviti pisac među nama, Vladimir Tabašević, čita jedno poglavlje iz romana – rekla je Branka Katić, koja je od ove sezone stalni član glumačkog ansambla BDP gde je i započela svoju pozorišnu karijeru.

Autor romana “Tiho teče Misisipi” Vladimir Tabašević piše poeziju, kratke priče, a do sada je objavio tri romana. Njegov roman “Pa kao” našao se takođe u najužem izboru za Ninovu nagradu (2016), a delo “Zabluda Svetog Sebastijana” dobilo je Ninovu nagradu za najbolji roman u 2018. godini.

 

Branka Katić u emisiji 150 minutaSagovornica u emisiji “150 minuta” na televiziji Prva bila je glumica Branka Katić, koja je zvanično postala članica Beogradskog dramskog pozorišta.

Posted by Beogradsko Dramsko Pozoriste on Monday, 29 March 2021

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime