LP Duo koncertom na Kolarcu obeležava 15. godina karijere

0
218
Oglasi
LP Duo/ Photo: Promo
LP Duo/ Photo: Promo

LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović će vas povesti na jedinstveno putovanje kroz muziku 21. veka i kompozitore koji pišu za njih ili čija dela aranžiraju za dva hibridna klavira (Meijering, Božičević, Helweg, Correa).

Na ovom koncertu koji će se održati u subotu, 2. marta u Kolarčevoj zadužbini publika će moći premijerno da čuje deo autorske muzike LP Dua za dva hibridna klavira, koja će se uskoro pojaviti na njihovom novom albumu u izdanju  muzičke kuće Universal Music Group.

LP Duo već godinama eksperimentiše sa beskonačnim mogućnostima sviranja na dva klavira, razvijajući potpuno nov pristup izvođenju i komponovanju muzike 21. veka.

Dobitnici su više od 30 internacionalnih nagrada i nastupali su u najpoznatijim dvoranama širom sveta (Carnegie Hall Njujork, Kennedy Center Vašington, NUS Singapore, Royal Danish Theater and Opera Kopenhagen).

Izabrani su za jedan od osam najboljih svetskih dua na najvećem takmičenju klavirskih dua u Majamiju 2008.

Tokom i posle usavršavanja u Beogradu i Nemačkoj, izvodili su premijerno novu muziku, a veliki broj kompozitora širom sveta im je posvećivao svoja dela.

Photo: Facebook @LPDUO
Photo: Facebook @LPDUO

Paralelno sa komponovanjem muzike za pozorište i TV, inicirajatori su i učesnici u velikom broju međunarodnih projekata od kojih se izdvaja projekat “Kvantna muzika”. U okviru ovog projekta, sa grupom srpskih elektroinženjera i kvantnim fizičarima iz Oksforda i Singapura, stvorili su potpuno novi instrument – hibridni klavir, koji povezuje bilo koji akustični klavir sa kompjuterima.

Razvijajući ovaj novi instrument i originalni klavirski zvuk, LP Duo komponujei originalnu autorsku muziku.

Hibridni klavir kao inovacija na polju umetnosti i tehnologije, doneo im je treću nagradu na takmičenju za najbolju naučno-tehnološku inovaciju 2017. godine u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

LP Elektro je njihov alter ego muzički projekat u okviru koga komponuju elektronsku muziku.

Albumi LP Dua i LP Elektra, biće objavljeni u izdanju Universal Music Group tokom 2019. godine.

Tokom proteklog perioda održali su “parfemsku turneju” nastupivši u Parizu, Londonu i Njujorku, dodeljeno im je priznanje za “kreativnost i umetničku inovaciju” u okviru događaja “Ličnosti životnog stila” i komponovali su muziku za seriju “Žigosani u reketu” autora Dragana Bjelogrlića i Marka Savića.

Koncert na Kolarcu realizuje se u saradnji sa Fabrikom i Centrom za novu umetnost CENU.

Ulaznice za koncert LP dua mogu da se kupe u pretprodaji na blagajni Kolarca po ceni od 800 dinara dok će na dan koncerta koštati 1000 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime