LOŠA OBJASNIO FENOMEN PLAVOG ORKESTRA: Mi smo benigna pojava… kao ajvar, ćevapi, čovečja ribica…

0
324
Oglasi
Plavi orkestar/Photo: facebook@plaviorkestarofficial
Plavi orkestar/Photo: facebook@plaviorkestarofficial

Plavi orkestar i danas pravi velike koncerte, skoro 30 godina posle raspada Jugoslavije kojom su “žarili i palili”.

– To je suština Plavog orkestra. Pojavimo se na dva sata i ljudi zaborave na probleme. Nekako smo benigna pojava. Kao ajvar, ćevapi, čovječja ribica – kaže Saša Lošić – Loša, dugogodišnji frontmen jednog od najpopularnijih muzičkih sastava na prostoru ex-YU.

Plavi orkestar će aktuelnu turneju, koja je počela još 18. avgusta u Sarajevu, pretvoriti u live album. U pripremi su dve nove pesme, ali i dokumentarna serija o Orkestru.

U vremenu kada se sve, kako kaže Plavi orkestar, razvodnjava, oni su i dalje ostali prijatelji, a publika željna njihove muzike. I tako više od tri decenije, brojka vredna divljenja, a slave je upravo na aktuelnoj turneji.

Loša se tim povodom prisetio i kako je to bilo nekada, kada je sve počelo…

U Sarajevo su se vratili s albumom prodanim u čak 500 hiljada primeraka. Kako Loša kaže, bila je to prava metamorfoza. Od studenata medicine i dizajna do pop-fenomena.

– Znam da sam nekad vadio iz knjiga aforizme i onda ih u WC-u čitao kad sam imao neki intervju da bih ispao pametan. Normalno, zaboravim sve i to ispadne nezgrapno – seća se Loša.

Drugačije, kaže, nisu izgledali ni prvi nastupi. Tako ni prvo televizijsko izvođenje “Suade”. Loša kaže da je bio crven u licu i pravio “neartikulisane” pokrete.

https://www.youtube.com/watch?v=rX2DAMNqDTM

Inače, snimci koncerata na turneji “Everblue live 2017” bići korišteni za potrebe prvog live albuma grupe, na kojem će se naći i dve nove numere.

HL/Izvor: cdm.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime