LILI ALEN POSTAVILA KLJUČNO PITANJE: A gde su The Clash i Sex Pistols za 21. vek?

0
211
Oglasi
Lili alen/Photo: facebook@lilyallen
Lili Alen/Photo: facebook@lilyallen

Britanska pevačica Lili Alen prokomentarisala je muziku koja, u svetu drastičnih političkih previranja, nikada nije bila apolitičnija.

U razgovoru za NME, neposredno pred dodelu Mercury Prizea u Londonu, Lili Alen je odlučila da progovori o “stanju i duhu” muzike u današnjem svetu relativno apolitičnih muzičkih proizvoda.

Ona je prokomentarisala kako bi titulu najboljeg albuma, koju British Phonographic Industry dodeljuje kao nagradu Mercury, volela da izgubi od engleske kantautorke Nadin Šah, čije pesme obuhvataju, između ostalog, i političke teme. Nagradu je na kraju osvojio bend Wolf Alice za album “Visions of a Life”.

– Mislim da smo svedoci nekakve vrste hladnog kulturalnog rata u ovom trenutku, i da je kapitalizam glavni neprijatelj. Mislim da celoukupna politika nikada nije bila u drastičnijem stanju, kako u ovoj zemlji, tako i u Americi, čitav Zapadni svet nije bio u gorem stanju nego danas već dugo vremena. Međutim, ne znam gde su politički bendovi i autori. Gde je danas The Clash, gde su Sex Pistolsi?

Upitana šta bi uradila sa 25 hiljada funti, koliko iznosi nagrada Mercury, Alen je rekla da bi novac uložila u podršku ženama u muzičkoj industriji.

– Muzičkoj industriji je potreban nekakav ženski sindikat, kolektiv… Želela bih taj novac da uložim u osnivanje tako nečeg.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime