Let’s Fight – poziva tuzlanski hardore band Urban Instinkt

0
223
Urban instinkt, press promo
Oglasi

Hardcore bend Urban Instinkt iz Tuzle objavio je novi singl za pesmu “Let’s Fight” i lyrics video.

O samoj pesmi nam je rekao nešto više frontean benda Mirza Čardžić:

– Sam tekst pjesme “Let’s Fight” poziva ljude da se izbore za sebe, da dignu glas i da ne budu samo nijemi pasivni posmatrači na nepravdu koja ih okružuje. U svijetu gdje šovinizam, nacionalizam i rasizam je u porastu iz dana u dan vrijeme je da svi uperimo prstom i imenujemo one koji su direktni uzroci za sve ono loše što se događa oko nas. Zato ne smijemo prešutjeti više ni na jednu nepravdu i vrijeme je da djelujemo a upravo ova pjesma je naš odgovor na sve to. Ljudi danas misle da kao pojedinci ne mogu promjeniti ništa oko sebe i da njihov glas nije bitan i tu je upravo greška koju svi činimo. Ako svako od nas kao pojedinac učini jednu dobru stvar ili ispravi jednu učinjenu nepravdu na dnevnoj bazi dosta toga sa vremenom se može promjeniti na bolje.

Urban Instinkt se oprašta od 2023. singlom i spotom “Grad” i najavljuje treći album “Never Give up”

Pesma je snimljena u studiju Cirith Ungol u BiH a producent pesme je Dražen Kecman. Video za pesmu je radio lyric Video Artist i Fx Artist @sarrowarseam.

Pesmu “Let’s Fight” su snimali Mirza Čardžić Charge – vokal i bass, Mirza Halilagić Mita – lead gitara, Ivan Nikić – ritam gitara, Sead Hadžić Sejo – bubnjevi i Zoran Grbić Zoka – prateći vokali.

Pogledajte lyric video za “Let’s Fight”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime