Legendarni Mark Nofler i dalje namerava da angažuje učitelja gitare, kako bi poboljšao svoju tehniku…

0
352
Oglasi
Mark Nofler/Photo: facebook@MarkKnopfler
Mark Nofler/Photo: facebook@MarkKnopfler

Legendarni gitarista benda Dire Straits Mark Nofler dao je intervju za Music Radar i rekao da je fokusiran na pisanje pesama, a ne na sviranje gitare i stvaranje rifova. Poznati gitarista ponovio je svoju tezu od pre desetak godina da bi trebalo da angažuje učitelja gitare, kako bi unapredio svoje sviranje, ali i zato što bi za njega to bila nova avantura.

NIJE TO PESMA ZA MUŠKARCE… EVO KAKO JE MARK NOFLER PREPUSTIO VELIKI HIT TINI TARNER

Marka Noflera mnogi ljubitelji muzike, kritičari, časopisi smatraju jednim od najboljih gitarista svih vremena, a kao jedan od njih, nalazi se i na listi 100 najvećih gitarista svih vremena Rolling Stonea. Osvojio je tri Gremi nagrade, Edisonovu nagradu, Štajgerovu nagradu i Ajvor Novelo nagradu zajedno sa tri počasna doktorata iz muzike, zahvaljujući pre svega svom jedinstvenom načinu sviranja gitare.

Međutim, u jednom od ranijih intervjua Nofler je izjavio da nema poverenja u svoje gitariske veštine i opisao je svoje sviranje kao “noćnu moru nastavnika”. On je naglasio da gitaru drži kao čekić, što je verovatno veoma pogrešno, kao samouki instrumentalista. Naravno, njegovi dugogodišnji posvećeni fanovi se nisu složili sa njim i smatrali su da ne treba tako sebe da potcenjuje.

DUH DIRE STRAITSA JE JOŠ U NJEMU… MARK NOFLER OBJAVIO ALBUM “DOWN THE ROAD WHEREVER”

O svom sviranju gitare, Nofler je rekao:

– Imam stil koji je verovatno pogrešan. To bi bila noćna mora za učitelja gitare. Držim gitaru kao što vodoinstalater drži čekić.

Da podsetimo, Mark Nofler је pre više od 10 godina priznao da nema dovoljno vremena za sviranje gitare jer je već neko vreme radio na pisanju pesama. Zbog toga bi muzičar želeo da pronađe učitelja gitare koji može da dođe u njegovu kuće i da mu pomogne da vežba različite i izazovne pesme svake nedelje. Ikona Dire Straitsa je izjavila da nikada ranije nije imao učitelja i da će to biti veoma uzbudljivo iskustvo za njega.

– Do izvesne mere dobijate jednu stvar na račun druge. Svakako mislim da je moje sviranje patilo od toga što sam godinama bio toliko zaokupljen pisanjem pesama. Ne zezam se oko toga, volim pisanje pesama više od svega i zato sam završio tu gde jesam sa gitarom.

LEGENDA O MARKU NOFLERU… KAKO JE GITARISTA SA ZVEZDA POSTAO ZVEZDA IZ SENKE I KAKVE VEZE DINOSAURUSI IMAJU S TIM

Iskreno vam kažem, voleo bih da učitelj gitare dođe u utorak ujutru ili tako nešto i pozvoni, ali ne da me opterećuje teorijom, već samo da pričamo o malim skalama i zadacima, a on mi zada domaći zadatak i opet prođe kroz to sa mnom sledeće nedelje…

To mi je uzbudljivo jer nikada nisam imao takvog učitelja. Ne želim da počnem da učim neka sranja koja me ne zanimaju, ali ima mnogo i mnogo drugih stvari u koje bih i dalje voleo da se upustim.

Kompletan intervju možete pogledati u nastavku:

HL/Izvor: rockcelebrities.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime