Legenda kaže… “South park” danas možda ne bi postojao da nije bilo – Džordža Klunija

0
389
Oglasi
Džordž Kluni, South Park/Photo: printscreen
Džordž Kluni, South Park/Photo: printscreen

“South park” jedna je od najuspešnijih crtanih serija u istoriji televizije. Emituje se više od 20 godina, a već u februaru nas očekuje početak 25. sezone.

A moglo je vrlo lako da se desi da “South park” ne ugleda svetlost dana da nije bilo jednog čoveka – glumca Džordža Klunija.

Naime, davne 1992. godine kreatori serije “South park”, tada anonimci momci Met Stou i Trej Parker, napravili su kratki animirani film pod nazivom”The Spirit Of Christmas”, u kojem se Isus bori sa Frostijem sneškom ispred nekih (tada nepoznatih) klinaca.

900 MILIONA DOLARA AUTORIMA “SOUTH PARKA” DA SNIME JOŠ 6 SEZONA I 14 FILMOVA…

Njih dvojica su pokazali crtać svoj prijatelju koji je radio na televiziji Fox, a on ih je pitao da da li od toga mogu da naprave animiranu čestitku. Met i Trej su se tada vodili mišlji da odustanu od same ideje stvaranje serije “South park”.

Međutim, došlo je do preokreta. Naime, sam taj crtani film prebačen je na VHS kasetu, a njen sadržaj se kasnije presnimavao i delio. U jednom trenutku, Met i Trej su bili na jednoj žurki, a domaćin je, verovali ili ne, pustio njihov crtani film.

KINA CENZURISALA “SOUTH PARK”, AUTORI ODMAH SARAKASTIČNO ODGOVORILI: IZVINJAVAMO SE, SI ĐINPING NE LIČI VIŠE NA VINI PUA

Crtać je stekao veliku popularnost, a odgledao ga je i Džordž Kluni. Holivudski glumac, kako se piše, bio je toliko oduševljen da je napravio navodno oko 300 VHS kopija i delio ih poznatim ličnostima, piše Let’s CML.

Met i Trej su na kraju dobili ugovor da za seriju, a “South park” je konačno počeo da se prikazuje na televiziji.

Kako bi se zahvalili Džordžu Kluniju, Stoun i Parker su glumcu dali “ulogu” Stenovog gej psa Sparkija u jednoj epizodi.

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime