Last Train prvi put u Srbiji… Francuski rokeri sviraju 10. februara u Atom Akademiji

0
285
Oglasi
 Last Train/ Photo: Remi Gettliffe
Last Train/ Photo: Remi Gettliffe

Francuski rok sastav Last Train premijerni koncert u Srbiji održaće u ponedeljak, 10. februara 2020. u beogradskom klubu Atom Akademija.

Last Train je oformljen od strane četvorice školskih drugara. Najpre su svirali iz čiste zabave, da bi posle određenog vremena počeli da pišu i komponuju pesme.

Singlovi “Cold Fever” i “Fire” označili su početak rada grupe u junu 2014. godine, a zatim su krenuli na veliku svetsku turneju po Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama gde su za tri godine održali oko 350 koncerata.

Tokom te turneje snimili su dva EP izdanja “The Holy Family” (2015) i “Fragile” (2016).

Posle osvajanja prve nagrade Les iNOUïS na Printemps de Bourges festivalu, imali su priliku da sviraju kao predgrupa bendovima Datsuns, The Raveonettes, Tringerffinger i Rival Sons, a veliko priznanje im je dodelio Džoni Halidej, “francuski Elvis”, kad ih je pozvao da nastupe pre njega u pariskom Bersiju.

Potom su usledili nastupi sa bendovima Muse i Placebo, a 2017. godine objavljen je i prvi dugosvirajući album “Weathering”.

Od koncertne dvorane Bataclan u Parizu do pozornica najvećih svetskih festivala, ovaj kvartet ispisao je nove istorijske stranice francuske rok muzike.

Sredinom septembra ove godine objavljeno je drugo studijsko izdanje alzaške četvorke koju čine Jean-Noël Scherrer, Julien Peultier, Timothy Gerard i Antoine Baschung.

Album pod nazivom “The Big Picture” sa 11 novih pesama je freska pejzaža i prostora koji ne poznaju granice. U pitanju je kompletan pogled, ilustracija izvan horizonta.

Takođe, to je intimno, dubiozno istraživanje, priznanje. Preispitivanje nastalo iz melanholije, besa i uzbuđenja.

Pored beogradskog koncerta, agencija Rock Svirke bukirala je i ostale datume na njihovoj turneji, a kompletna lista izgleda ovako:
– 3. februar – Rock Cafe, Prag
– 4. februar – Dürer Kert, Budimpešta
– 5. februar – Atelier Café, Kluž
– 8. februar – Gimnazija, Jagodina
– 11. februar – Dom kulture, Novi Sad
– 12. februar – Radio Capodistria, Koper

Ulaznice za koncert benda Last Train u Atom Akademiji možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu po cenama:
– 400 dinara – promo (ograničen kontigent do 30. decembra)
– 600 dinara – pretprodaja (od 30. decembra do 9. februara)
– 800 dinara – na dan koncerta

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime