Lana Del Rej menja žanr? Hajde, Henri, otkrij nam tajnu…

0
174
Lana Del Rej/Photo: YouTube prinscreen
Oglasi

Američka pevačica Lana Del Rej podelila je na Instagramu deo nove pesme “Henry, Come On”, što je podstaklo nagađanja među njenim obožavaocima da će promeniti muzički pravac i okrenuti se kantri muzici.

Lana Del Rej obradila legendarni hit Džona Denvera “Take Me Home, Country Roads”

Obožavaoci s nestrpljenjem žele da čuju celu pesmu, pa je jedan od njih duhovito igrao sa naslovom pesme i napisao: “Henri, možeš li, molim te, reći Lani da pusti celu pesmu?”. Nedavno se Lana Del Rej usmerila ka kantriju i folku sa pesmom “Buddy’s Rendezvous” u saradnji sa Fatherom Džonom Mistijem i nedavnom obradom hita “Take Me Home, Country Roads” Džona Denvera iz 1971.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Istina je da je Lana Del Rej u poslednje vreme provela dosta vremena na američkom jugu. Radila je kao konobarica u Waffle Houseu u Florensu, Alabami, uređivala nokte u Birmingemu i nastupala u Grejslendu u Memfisu tokom praznika. Njen akustični zvuk i novi modni pravac u stilu hilbilija koji se vidi na njenim fotografijama naveli su obožavaoce da pretpostave da sprema kantri album.

Lana Del Rej objavila detalje novog albuma i cover – u toplesu, necenzurisano…

“Dolazi era kantri muzike”, napisao je jedan obožavalac u komentarima. Neki su obožavaoci sugerisali da je kantri pevačica Niki Lejn možda imala uticaja na njen novi zvuk. Lana Del Rej je izjavila da je Niki Lejn “jedna od mojih najboljih prijateljica i jedna od najtalentovanijih pevačica na svetu”. Sarađivali su na pesmi “Breaking Up Slowly” sa albuma “Chemtrails Over the Country Club”, a mnogo puta su zajedno nastupali. Drugi obožavalac je komentarisao: “Ah, jeste li kuvale ovde dole na jugu?”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Ton i stil pesme podsećaju na njene stare pesme – glas je tih šapat i prepoznatljivo vokalno odzvanjanje – ali stihovi su u žanru kantri i vesterna: “Last call, hey ya, hang his hat up on a wall / Tell him that his cowgirl is gone (come on and digdy up)”. Ovo jača argumente obožavaocima koji veruju da će pop zvezda u budućnosti snimiti kantri album.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime