Lajon Vajderspun (Sevendust): Ja sam nu-metalac i ponosan sam na to…

0
136
Sevendust, press promo
Oglasi

Čini se da velika većina bendova ne voli da bude svrstana u žanr nu-metala. Međutim, Lajon Vajderspun iz benda Sevendust se ne uklapa u taj stereotip.

Nu-metal se smatra polariziujućim podžanrom, a bendovi često negiraju da njihov zvuk ima sličnosti sa pomenutim stilom.

Korn je jedan od prvih nu-metal bendova, oni su sredinom devedesetih predvodili ovaj žanr, ali su im se kasnije pridružili i Limp Bizkit, Deftones, System of a Down i Papa Roach.

Neko u porodilištu baš voli nu-metal… Beba greškom dobila ime – KORN!

Sevendust je svoj prvi album, pod nazivom “Sevendust”, objavio 1997. godine, tako da su karijeru započeli u vreme kada se žanr tek rađao.

– Imam osećaj da smo svrstani u žanr kom pripadamo. Ali to je u redu, da smo rok bend, blek metal bend, ljudi bi nas tako nazivali. Očigledno smo nu-metal, nazovite nas kako god želite – rekao je Vajderspun tokom intervjua za WSOU 89.5.

– Zabavno je, ne smeta mi da budemo svrstani u tu kategoriju. Mislim da je divno što se takva muzika ponovo vraća na scenu, i ne dozvoljavamo da pokret pobegne od nas i da se toliko udalji da nam se više ne dopada ono što radimo. To je lepa stvar, bendovi imaju priliku da dele svoju muziku sa publikom i da stvaraju svoje uspomene. To je ono što nam svima treba.

Pevač je dodao da se oseća počastvovanim što je Sevendust imao priliku da nastupi na ovogodišnjem festivalu Sick New World u Las Vegasu, zajedno s bendovima kao što su Korn, The Sisters of Mercy, Body Count i mnogi drugi, i da s nestrpljenjem očekuje kuda će interesovanje za nu-metal žanr ići u budućnosti.

– Da, dakle, ne smeta mi da budemo nu-metal, ako tu pripadamo. Doduše, ne znam ko je izmislio tu reč – dodaje on.

Sevendust se vraća na turneju početkom oktobra, počevši od koncerta 6. oktobra u Hjustonu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime