Kventin Tarantino: Svašta radim u svojim filmovima, samo jedno ne…

0
310
Kventin Tarantino/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Proslavljeni režiser Kventin Tarantino je u velikom intervjuu za Variety govorio o nekim principima preko kojih nikada nije želeo da pređe.

Tarantino je režirao neke od najpozantijih fimova, a trenutno radi na novom, možda i poslednjem projektu, koji se zove “Filmski kritičar”.

Zašto u Tarantinovim filmovima skoro da nema seksa? Reditelj kaže da to nije deo njegove vizije kinematografije

U velikom intervjuu je govorio i o tome gde povlači granicu nasilja kada je reč o snimanju filmova. i otkrio kako nikada u svojim filmovima – ne ubija životinje.

– To je most koji ne mogu da pređem. Insekti takođe. Osim ako ne plaćam da vidim neki bizarni dokumentarac, ne plaćam da vidim pravu smrt. Deo načina na koji sve ovo funkcioniše jeste da je sve samo iluzija. Zato mogu da podnesem scene nasilja, jer se svi samo zaje*avamo” -rekao je on.

Progovorio Kventin Tarantino: Završio sam scenario za svoj poslednji film i sve glasine koje ste o njemu čuli – nisu tačne

– Neku životinju, nekog psa, neku lamu, neku mušicu, nekog pacova… nije briga za tvoj film. Ubio bih milion pacova, ali ne želim nužno da ubijem jednog na filmu ili da vidim jednog ubijenog na filmu, jer ne plaćam da vidim pravu smrt – zaključio je Kventin Tarantino.

Reditelj Kventin Tarantino na jesen bi trebalo da počne da snima svoj deseti film, ujedno i poslednji u karijeri. Završio je scenario, a sad je u potrazi za glumcima.

Zasad još nikoga nije odabrao za glavnu ulogu ali kaže da u njegovom repertoaru nema glumaca tih godina. Leonardo Dikaprio i Bred Pit su, kaže, prestari za tu ulogu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime