Kvare omladinu, uništavaju moralne vrednosti, obožavaju đavola… “Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa” u domaćim knjižarama

1
123
The Rolling Stones/Photo: Laguna/ Andrew Timms/Universal
Oglasi

U knjizi “Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa” nije reč o muzici koju je bend stvorio – to je priča o životima članova ispričana tako da imate utisak da ih sve lično poznajete.

Priznata rokenrol novinarka Lesli-En Džouns oživljava nasleđe Rolling Stonesa – kultog, komercijalno nezaustavljivog benda – prikazujući njegove članove kao fascinantne, kontradiktorne i povremeno uznemirujuće osobe.

Uskoro nova knjiga o Rolling Stonesima, najskandaloznija do sada… Džeger imao seks sa dvojicom članova benda?

Već je njihov prvi nastup u džez klubu “Marki”, u londonskom Oksford stritu, 12. jula 1962. upalio iskru i zapečatio im sudbinu. Povratka više nije bilo, a ovih petoro belih britanskih klinaca počelo je da svira muziku crne Amerike.

Izbrusili su svoj oštri, prepoznatljivi stil rok-pop muzike, zadržavši snažan prizvuk bluza i slaveći uživanje u ženama, seksu i drogama. Proglašeni za bend koji kvari omladinu, uništava moralne vrednosti i prenosi đavolske poruke, obeležili su istoriju muzike nekim od najuzbudljivijih numera ikada snimljenih.

Kako je došlo do toga da se Džeger “sažali” na đavola… Kriva su dva slavna pisca

Kako su krajnji protivnici establišmenta postali globalni brend koji danas poznajemo? Ko je sve na tom putu stradao, a šta se zaboravilo? Može li se umetnik ikada zaista odvojiti od umetnosti?

Knjiga Lesli-En Džouns prati ovaj kontradiktorni, specifični i nezaustavljivi bend kroz nadanja, slavu i izgnanstvo tokom njihove slavne prošlosti pa i dalje u tekuće vode savremene rok scene. Dobri, loši, a često i ružni, evo Rolling Stonesa kakvih nikada ranije nije bilo.

Knjigu “Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa” preveo je Dejan Cukić, a možete je pronaći od utorka 27. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Oglasi

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime