Krisi Hajnd: Ušla sam u R’n’R Hall of Fame zbog mame i tate, inače – to je žestoko sr…e

0
277
Krisi hajnd/screenshot YouTube @bbcradio2
Oglasi

Krisi Hajnd, Pevačica grupe Pretenders, koja je primljena u Rock & Roll Hall of Fame. 2005. godine, objavila je na svojoj Facebook stranici status koji je izazvao žestoke reakcije.

“Ako neko želi moju poziciju u Rock & Roll Hall of Fame., dobrodošao je. Ne želim ni da budem povezana sa tim”, napisala je ona i dodala: “To je samo još jedan šamar establišmenta. Bila sam u bendu, tako da nisam morala da budem deo svega toga.

Legendarna Krisi Hajnd: Nemam izbora – ili turneja ili starački dom

Hajnd je zatim detaljno opisala strah koji je osetila kada je saznala da će biti primljena.

“Živela sam srećnim životom u Riju kada sam dobila poziv da sam primljena”, prisetila se ona. “Srce mi se stiglo jer sam znala da ću morati da se odem, jer bi to bio preveliki udarac mojim roditeljima da nisam to učinila. Do tada sam ih dovoljno uznemirila, tako da je to bila jedna od onih stvari koje bi me spasile od godina razočaranja (poput odlaska iz SAD i hapšenja na protestima PETA i moje ličnost generalno). Ali, osim učešća Nila Janga u procesu indukcije, cela stvar je bila i jeste potpuno sranje”.

Alanis Moriset odbila da peva na ceremoniji Rock & Roll Hall of Fame  – zbog seksizma

Pevačica je završila svoj post tvrdnjom da Rock & Roll Hall of Fame.nema “apsolutno nikakve veze sa rokenrolom i svako ko misli da je drugačije – budala je”.

Frontwoman Pretendersa je druga poznata rokerka koja je u psolednje vreme kritikovala Rock Hall. U opširnom tekstu u The Guardianu u petak, Kortni Lav je osudila ono što je opisala kao “seksističko čuvanje vrata”.

Krisi Hajnd: Kako sam (i zašto) spojila punk, R&B i Boba Dilana

Kortni, koja je govorila na ceremoniji u Kući slavnih rokenrola 2014. godine kada je njen muž Kurt Kobejn posthumno primljen sa Nirvanom,istakla je da su samo 8,48% primljenih bile žene (broj koji su prvi identifikovali Future Rock Legends). Lav je dalje primetila da poznati umetnici kao što su Big Mama Thornton, Kejt Buš i Čaka Kan još uvek čekaju da budu uvršteni.

“Ako je tako malo žena primljeno u Rock Hall, onda je komisija za imenovanje krš. Ako je tako malo crnih umetnika, tako malo obojenih žena, primljeno, onda proces glasanja treba da bude revidiran”, napisala je Lav. “Muzika je životna sila koja se stalno razvija – i oni ne mogu da prate korak”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime