Da li je realno…? Kopola ima bolji i uspešniji biznis od snimanja filmova

0
296
Frensis Ford Kopola/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Frensis Ford Kopola nije samo reditelj. Jedan biznis mu donosi mnogo veću zaradu nego snimanje filmova.

Čuveni režiser, poznat po filmovima kao što su “Kum” i “Apokalipsa danas”, ostvario je znatno veću zaradu svojim poslovanjem u industriji vina nego snimanjem filmova. Profitom od svoje vinske imperije, Kopola je finansirao neke od svojih filmskih projekata.

Kada su Entoni Burden i Frensis Ford Kopola zajedno večerali u južnoj Italiji…

Iako je svetski poznat po remek-delima sedme umetnosti, malo je poznato da je slavni reditelj istovremeno gradio i uspešan posao u industriji vina. Okrenuo se vinogradarstvu u kasnim 1970-im godinama, kada je stvorio svoju vinsku kompaniju poznatu kao “Francis Ford Coppola Winery”.

Kopola se posvetio stvaranju kvalitetnih vina i bio je veoma posvećen pažljivom procesu proizvodnje i odabiru najboljih vrsta grožđa. Njegovo vino brzo je osvojilo pohvale kritičara i ljubitelja širom sveta, što je dovelo do značajnog rasta prodaje i profita.

Ono kad veruješ u svoj san… Reditelj ulaže sopstvenih 100 miliona dolara u projekat o kome već dugo mašta

Zanimljivo je da je Kopola iskoristio profit od svog vinskog biznisa kako bi finansirao neke od svojih najpoznatijih filmskih projekata. Snimanje filmova često zahteva velika finansijska ulaganja, a reditelj je mudro iskoristio uspeh svojih vina kako bi obezbedio sredstva za produkciju.

Ovaj pristup mu je omogućio veću kreativnu slobodu i nezavisnost u svetu filma. Bez pritiska da se oslanja isključivo na prihode od filmskih ostvarenja, Kopola je mogao da istražuje različite teme i eksperimentiše sa svojim projekcijama.

HL/Izvor: 24sedam.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime