Koncerti na Zidiću… Zašto Kafka 7. jula na Platou Milana Mladenovića

0
203
Zašto Kafka?/ Photo: Promo
Oglasi

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste glavnog grada.

U jedanaestoj sezoni, na otvorenoj sceni otkrivaćemo nove bendove i slušaćemo neke stare muzičke znance.

U petak, 7. jula od 20:00 časova, koncert na Zidiću održaće bend Zašto Kafka?

Photo: Promo

Ne zna se kada je bend Zašto Kafka? nastao. Možda je još uvek u nastajanju. Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu sem da je u pitanju instrumentalna muzika.

Svakako se osećaju uticaji progresivne muzike 70tih i modernog zvuka sadašnjice.Bend je uspeo da nađe spoj od fripovskog King Crimsona do modernog J Dillae.

Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja.

Bend je 10.oktobra 2017. objavio digitalno izdanje albuma pod istoimenim nazivom (Metropolis Music).

Album čine pet numera, sniman je u So What studiju u Beogradu, a produkciju je radio Vladimir Novičić, renomirani muzičar, producent i autor. Može se naći na svim poznatim digitalnim platformama kao što su Deezer, Itunes, Spotify…

Do sada su nastupali na festivalima u zemlji i regionu : Dev9t Art Festival ‐ Beograd, Javorwood Festival – Bjelašnica, Roland Jazz Festival – Lunca Ilvei, Transilvania, Outhide festival – Zaječar, Nišvil Jazz Festival – Niš, Karusel Festival ‐ Čačak…

U novoj postavi, sa istim producentom, snimili su svoj drugi po redu album (radni naziv “4 pišem 2 pamtim“) čije se objavljivanje očekuje krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

Na Zidiću Doma omladine Beograda, bend Zašto Kafka? nastupiće u sastavu: Siniša Hadži‐Antić (bas gitara), Aleksandar Jovan Krstić (klavijature), Kosta Paunović (gitara) i Mihajlo Anđelković (bubnjevi).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime