Koncerti na Zidiću… Zašto Kafka? 18. septembra na Platou Milana Mladenovića

0
211
Oglasi
Zašto Kafka?/ Photo: Promo
Zašto Kafka?/ Photo: Promo

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za Beograđane i goste glavnog grada.

U osmoj sezoni, nastavljamo druženje na otvorenoj sceni. Otkrivaćemo neke nove bendove ali i slušati neke stare muzičke znance.

Ovog petka, 18. septembra od 20:00 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće bend Zašto Kafka?

Photo: Promo
Photo: Promo

Bend Zašto Kafka? nastao je kao rezultat dugogodišnjeg zajedničkog rada trojice autora, kroz prethodne instrumentalne sastave koji nisu doživeli svoja zvanična izdanja (Mantra i P.U.T.).

U tom procesu transformacija, iskristalisala se sama po sebi forma trija, koji je počeo sa oblikovanjem novih i preoblikovanjem starih kompozicija.

Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu, a u njoj se osećaju uticaji progresivne muzike sedamdesetih i modernog zvuka sadašnjice.

Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja.

Bend Zašto Kafka? je 2017. objavio istoimeni digitalni debi album sa pet numera, a izdavač je Metropolis Music iz Beograda.

Album je sniman u So What studiju u Beogradu, a produkciju je radio Vladimir Novičić, renomirani muzičar, producent i autor.

Izdanje je dostupno na svim poznatim digitalnim platformama, a bend već uveliko radi na novim pesmama koje će se naći na drugom albumu.

Do sada su nastupali na festivalima u zemlji i regionu (Dev9t Art Festival – Beograd, Javorwood Festival – Bjelašnica, Roland Jazz Festival – Lunca Ilvei, Transilvania, Outhide festival – Zaječar, Nišvil Jazz Festival – Niš, Karusel Festival – Čačak).

Od skoro funkcionišu kao kvartet, a ekipu benda čine: Marko Panić (gitara), Ljubiša Milošević (bubnjevi), Siniša Hadži‐Antić (bas gitara) i Aleksandar Jovan Krstić (EWI, klavijature).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime