Koncert Noela Galagera i Garbage prekinut zbog pretnje bombom

0
202
Noel Galager/Photo: screenshot YouTube @BBCMusic
Oglasi

Koncert Noela Galagera u subotu uveče u Njujorku evakuisan je kako bi policija mogla da bezbedno i po protokolu reaguje na dojavu o bombi koja se pojavila na mestu održavanja koncerta.

Kako se Noel Galager “izborio” s obradom hita “Love Will Tear Us Apart” grupe Joy Division

Galager je trebalo da nastupi sa svojim bendom High Flying Birds u Saratoga Performing Arts Centru, zajedno sa ko-hedlajnerom, bendom Garbage i predgrupom Metric. Ali posle prva dva seta, na ekranu se pojavila poruka koja je glasila: “PAŽNJA! U ovom trenutku, ćemo morati da evakuišemo salu. Molimo vas da mirno nastavite do najbližeg IZLAZA. Molimo vas da pratite uputstva osoblja i policije. Radi bezbednosti svih, molimo vas da NE žurite i da se ne gurate. Hvala vam na saradnji”.

Pravo u metu… Noel Galager: Nema novog Oasisa jer se rockom danas ne bave deca iz radničkih porodica

Policija Njujorka izdala je saopštenje u nedelju ujutru u kom piše: “8. jula 2023. policija države Njujork, policijska uprava Saratoga Springsa, policijska uprava Troja i šerifska kancelarija okruga Saratoga reagovali su na pretnju bombom u Saratoga Performing Arts Centru. Kako  bi se procedura ispoštovala na najbezbedniji mogući način, koncert u Saratoga Performing Arts Centru je prekinut u 21:40, a učesnici koncerta su evakuisani bez incidenata. K9 psi su završili proveru prostora nakon što je publika izašla, sa negativnim rezultatima”.

“Ovaj incident je pod istragom”, zaključuje se u saopštenju. “Slučaj će biti istražen kao teroristička pretnja, krivično delo klase D”.

Saratoga Performing Arts Centar još nije komentarisao situaciju u vreme pisanja ovog teksta, već je u nedelju ujutro na Facebooku promovisao Kidz Bop Never Stop Live Tour.

Garbage se u subotu uveče osvrnuo na evakuaciju u nizu tvitova.

“Naša ljubav i molitve za sve fanove na našoj večerašnjem nastupu u Saratoga Springsu. Molimo se da ste svi živi i zdravi. Ovo je jebeno ludo”.

Bend je dodao u naknadnom tvitu:

“Nemamo pojma šta se desilo večeras. Samo smo svi bili evakuisani i bili smo zabrinuti za sve!!! Žao mi je što nemamo prave informacije. Upravo nam je rečeno da je bilo hitna evakuacija!!!!”.

Galager, Garbage i Metric imaju još nekoliko datuma na zajedničkoj turneji, koja bi trebalo da se završi 15. jula u Bostonu.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime