Kompilacija pa dokumentarac “New Generation”… Film o nasilju u londonskim blokovima

0
208
Oglasi
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Pod uticajem kompilacije “New Gen” koju je izdavačka kuća XL Recordings objavila 2017. godine, filmski duo The Rest snimio je kratki film “NEW GEN – New Generation – The Film”.

Pošto je album “New Gen” kompilacija mladih britanskih rap i grime zvezda u usponu, film se oslanja na tekstove koji se na albumu nalaze, prilazeći im iz nešto drugačijeg ugla.

Umesto da urade film o samom snimanju albuma i pesama koje se na njemu nalaze, duo se fokusirao na kriminal i nasilje sa kojim se mladi u kvartovima Londona suočavaju svakog dana.

Photo: Promo
Photo: Promo

The Rest, bliski su prijatelji sa većinom muzičara koji su se na kompilaciji našli, pa se i u filmu pojavljuju Kojey Radical, AJ Tracey, Jevon, Dotty i Hacko koji svojim rečima dodatno oslikavaju sumorne kadrove londonskih urbanih naselja.

– Kada smo prvi put došli na ideju da ovaj film snimamo i kad je prvi koncept sklopljen, hteli smo samo da bacimo fokus na tematiku nasilja ne shvatajući obim ovog problema. Kasnije samo uvideli da je svaki sagovornik imao bliski susret sa ovim problemom. Ovo je toliko učestalo da zapravo svi čitamo o tome u novinama i samo produžimo dalje – izjavio je Luis Livaj iz The Resta.

Kompilaciju “New Gen” možete da preslušate na ovom linku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime