Koja na promociji dvostrukog LP izdanja albuma “Opet.”: Dugo smo čekali ovaj vinil, sad se osećam kao Đepeto u trenutku finalizacije Pinokija

0
244
Oglasi
Disciplin A Kitschme/Photo: Mascom promo
Disciplin A Kitschme/Photo: Mascom promo

U utorak uveče Mascom Store u Čumićevom sokačetu bio je domaćin promocije povodom izlaska albuma “Opet.” benda Disciplin A Kitschme na duplom vinilu.

Obožavaoci fank-rok zvuka imali su priliku da se druže sa beogradskim članovima grupe (Manja, Vul i Koja) i da, naravno, preslušaju album.

[infobox title=’Disciplinovanje dugo 36 godina’]

Dispilina kičme/Photo: printscreen
Dispilina kičme/Photo: printscreen

Disciplina kičme (od 1995. godine nastupa pod nazivom Disciplin A Kitschme) je kultna alternativna rok grupa osnovana krajem 1981. godine. Bend je osnovao basista Dušan Kojić Koja, neposredno nakon raspada novotalasne grupe Šarlo Akrobata.[/infobox]

Izlaskom vinilnog izdanja, album “Opet.” je dostupan na svim nosačima zvuka (kao CD, vinil i kao digitalni album za streaming i download).

– Dugo se čekalo na vinilno izdanje ovog albuma, tako da sam se, kad se konačno to i dogodilo, osetio poput Đepeta u trenutku finalizacije Pinokija. Raspored pesama je prilagođen limitiranom trajanju vinil strana, napravljena su neka pretumbavanja, pa je zanimljivo čuti album i u tom obliku. Takođe je fino kad CD image postane duplo veći, a dodatno sam se obradovao unutrašnjim crnim papirnim kesama u kojima su ploče, to je nešto čega ranije nije bilo u vinilnim jugoslovenskim izdanjima. Zvuk je topliji i prirodniji, verujem da će slušaoci primetiti novu dimenziju pri slušanju albuma – rekao je Dušan Kojić Koja, frotmen grupe Disciplin A Kitschme.

https://www.youtube.com/watch?v=scqM5xFJQto

https://www.youtube.com/watch?v=LsXzOYg931A

HL

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime