Ko je kumovao poznatim bendovima?

0
287
Photo: Facebook @acdc
Oglasi

AC/DC

Braća Malkolm i Angus Jang su ideju za ime benda dobila od njihove sestre Margaret, koja je videla inicijale AC/DC na mašini za šivenje. Oznaka AC/DC na nekom električnom uređaju označava da taj uređaj može da koristi i naizmeničnu i jednosmernu struju za svoj rad. Oni su istakli da taj naziv simboliše energiju i ljubav njihovog benda prema muzici.

Photo: Facebook @KISS
Photo: Facebook @KISS

Kiss

Zbog kontroverznog ponašanja članova benda o imenu grupe su se pričale mnoge loše stvari, a mnogi su ga povezivali sa sotonom. Međutim, istina je da su oni bend nazvali po pesmi “Looking for a Kiss” grupe New York Dolls i da su želeli nešto kul, što se i dogodilo jer slova SS izgledaju kao munje. Sa druge strane, zbog velike sličnosti sa oznakama nacističkih SS trupa, simbolu koji je danas zabranjeno prikazivati u Nemačkoj, svi albumi i roba grupe u toj zemlji imaju izmenjenu verziju logoa, u kome SS liči na obrnuto ZZ.

Photo: Facebook @REMhg
Photo: Facebook @REMhg

R.E.M.

R.E.M., mega popularna američka grupa, lako je došla do svog imena. Nakon par naziva, kao što su Twisted Kites i Negro Wives, Stajp i ekipa odlučili su da to bude REM i to ime znači baš ono što mislite – faza sna karakteristična po brzom kretanju očiju.

Photo: Facebook @ABBA
Photo: Facebook @ABBA

ABBA

Ime ABBA je nastalo od početnih slova imena svakog člana grupe: Agneta, Bjorn, Beni i Ani.

Photo: Facebook @Rammstein
Photo: Facebook @Rammstein

Rammstein

Ovaj čuveni nemački bend ime je dobio po zapadnonemačkoj vojnoj bazi Rammstein gde se tokom avio-mitinga dogodila nesreća 1988. godine.

Photo: Facebook @therollingstones
Photo: Facebook @therollingstones

The Rolling Stones

Članovi ove legendarne grupe su ime The Rolling Stones dali po pesmi koju je 1948. godine snimio američki bluz muzičar Madi Voters, poznat kao otac bluza.

Photo: Facebook @pinkfloyd
Photo: Facebook @pinkfloyd

Pink Floyd

Ime Pink Floyd nastalo je kao spoj imena dvojice poznatih bluzera: Pinka Andersona i Flojda Kansila.

Photo: Facebook @ironmaiden
Photo: Facebook @ironmaiden

Iron Maiden

Iron Maiden, jedan od najboljih hevi metal bendova svih vremena, svoj naziv duguje filmu “The Man in the Iron Mask” iz 1939. godine.

Photo: Facebook @duranduran
Photo: Facebook @duranduran

Duran Duran

Duran Duran, grupa koja je prodala više od 100 miliona ploča širom sveta, ime je dobila po doktoru Durandu Durandu, negativcu iz filma “Barbarella”.

Photo: Facebook @depechemode
Photo: Facebook @depechemode

Depeche Mode

Bend je oformljen 1980. godine u Bazildonu, a ime mu je dao Dejvid Gan po nazivu francuskog modnog časopisa.

Izvor: cdm.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime