“Ko igra Sonju Savić“… Premijera predstave o izgubljenim generacijama i talentima

0
296
Sonja Savić/Photo: YouTubeprintscreen
Oglasi

Premijera predstave “Ko igra Sonju Savić” po konceptu i u režiji Andraša Urbana biće izvedena u ponedeljak, 22. maja u 20 časova, u Kulturnom centru Čačak, a u sredu, 24. maja komad će biti izveden u Bitef teatru u okviru Bitef zone.

– Mislim da je Sonja jedno od poslednjih izvođenja imala kod nas u subotičkom pozorištu “Deže Kostolanji”. Ovo će biti priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve samelje u nešto – rekao je reditelj Andraš Urban.

Za one koji to možda nisu znali… “Debela devojka” Električnog orgazma je – Sonja Savić

Predstava “Ko igra Sonju Savić” je produkcijska saradnja Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra kao deo programske celine “Na kaldrmi” projekta Čačanska rodna – Kulturne prestonice Srbije 2023.

Šta je s nama…? Čačak, njen rodni grad, neće ulicu Sonje Savić

Autorski tim predstave čine: Andraš Urban (režija, koncept i scenografija), Vedrana Božinović (dramaturgija), Selena Orb (kostim), Irena Popović Dragović (muzika) i Aleksandar Bradić (izvršna produkcija).

Ovo je jedan mali i ružan grad, okrenuo mu je leđa… ovako je Sonja Savić govorila o Vdu, nestašnom duhu beogradskog novog talasa

U predstavi igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović i Ivana Terzić.

Predstava se premijerno igra u Kulturnom centru Čačak 22. maja, a beogradsku premijeru ima 24. maja u Bitef teatru u okviru Bitef zone.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime