Kiss na novogodišnjem koncertu u Dubaiju oborili dva Ginisova rekorda, čeka se potvrda za treći

0
223
Oglasi
Kiss 2020 Goodbye New Year’s Eve/Photo: facebook@KISS
Kiss 2020 Goodbye New Year’s Eve/Photo: facebook@KISS

Grupa Kiss potvrdila je da je njihov spektakularni koncert “Kiss 2020 Goodbye New Year’s Eve” postavila dva svetska rekorda, dok se za treći čeka verifikacija.

Bend je ranije objavio nameru da se nakon ovog koncerta nađu u Ginisovoj knjizi rekorda – konkretno vezano za pirotehniku na događaju u Dubaiju. Takođe su se nadali da će postaviti rekord za događaj sa najvećom zaradom od plaćanja gledanja rok koncerta.

Hoće da zapale led… Grupa Kiss najavila spektakularan koncert na najhladnijem mestu na planeti Zemlji

Jedan od sudija iz Ginisa koji je prisustvovao događaju potvrdio je da je Kiss postavio rekorde za najveću projekciju plamena u muzičkom koncertu – na 35 metara – i najviše projekcija plamena pokrenutih istovremeno u muzički koncert. Rekao je:

– Mogu vam otkriti da ste postigli ukupno 73. Zvanično ste neverovatni.

 

Nije mogao da potvrdi da li su obezbedili i evidenciju prodaje:

– Još uvek moramo da pregledamo dokaze. Srećno, momci.

On je izjavio da je trenutni rekord iznosio 10,4 miliona dolara – a s obzirom na to da je koncert koštao “samo” 10 miliona američkih dolara, sa desetinama hiljada potrošenih samo na pirotehniku, malo je verovatno da će bend ostvariti profitnu maržu od samo 400.000 dolara.

Kiss je cenzurisao nekoliko suptilnih elemenata njihovog spektakla u pogledu strogih zakona o pristojnosti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tradicionalna rutina pljuvanja krvi Džina Simonsa je izostala, dok su tekstovi dve pesme prilagođeni.

 

Breaking Records at KISS 2020 Goodbye!WOW! #KISS2020Goodbye was an amazing and RECORD BREAKING experience! We’ve won the Guiness World Record™ for highest flame projection in a music concert and for most flame projections launched simultaneously in a music concert! Thank you to everyone who helped make this possible and everyone who tuned in live. We told you it would be HOT! ???????? Watch the replay now at tixr.com

Atlantis, The Palm Landmarks Live In Concert Visit Dubai Dubai Calendar Guinness World Records Emirates American Hospital Dubai

Posted by KISS on Thursday, 31 December 2020

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime