Kim Džong Un ispunio pretnju… Severna Koreja osudila na smrt švercera piratske verzije tv serije “Squid Game”

0
385
Oglasi
Squid Game/Photo: Nwtflix promo
Squid Game/Photo: Nwtflix promo

Muškarac koji je prošvercovao kopije južnokorejske Netflix serije “Squid Game” u Severnu Koreju osuđen je na smrt pošto su vlasti ulovile grupu srednjoškoloca kako gledaju tu seriju, objavila je nezavisna agencija Radio Free Asia (RFA) čija se centrala nalazi u Americi.

Prema njihovim izvorima, tv serija je prošvercovana iz Kine u Severnu Koreju na USB disku a smrtna kazna nad švercerom izvršiće se streljanjem.

U izveštaju RFA navodi se kako je srednjoškolac koji je kupio USB disk osuđen na kaznu doživotnog zatvora dok je šest ostalih učenika koji su gledali seriju osuđeno na petogodišnju kaznu teškog rada. Učitelji iz te škole dobili su otkaze i suočavaju se s kaznom rada u rudnicima.

SEVERNA KOREJA U AKCIJI PROTIV SERIJE “SQUID GAME”… MNOGO IM LIČI NA STVARAN ŽIVOT, ZATVOR ZA SVE KOJI JE BUDU GLEDALI

U decembru 2020. godine Severna Koreja, na čelu sa Kim Džong Unom, donela je zakon nazvan “Uklanjanje reakcionarnih misli i kulture” koji zabranjuje uvoz i širenje materijala u Severnoj Koreji iz područja kulture kao što su filmovi, pozorišne predstave i knjige. Zakon je prvenstveno donesen kako bi sprečio širenje materijala iz Južne Koreje i Amerike i to se najstrože kažnjava.

Prema onome što je bilo objavljeno, u aprilu ove godine jedan muškarac javno je pogubljen jer je prodavao USB i CD diskove sa materijalima iz Južne Koreje. Serija “Squid Game” naišla je na bes vlasti u Severnoj Koreji čiji je propagandni portal  Arirang Meari naveo kako “Squid Game” prikazuje tužnu stvarnost opscenog južnokorejskog društva.

Streaming platforma Netflix nije dostupna u Kini, ali je njihov program na široko piratizovan u toj zemlji.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime