Kevin Spejsi uzvraća udarac… Sudija odlučio: Svi članovi ekipe “House of Cards” koji ga optužuju moraće to da urade – javno

0
345
Oglasi
Kevin Spejsi/Photo: printscreen
Kevin Spejsi/Photo: printscreen

Bivši članovi ekipe serije “House of Cards” (Kuća od karata), koji su svedočili kako ih je glumac Kevin Spejsi seksualno uznemiravao dok su radili na popularnoj Netflixovoj seriji, mogli bi da budu upleteni u građansku parnicu protiv osramoćenog glumca.

Njujorški sudija naredio je Spejsiju da obavesti bivše članove ekipoe kako bi njihovi identiteti i iskazi mogli da budu javno otkriveni vezano uz slučaj seksualnog uznemiravanja, a koji je pokrenuo glumac Entoni Rap protiv Spejsija.

Izjave ekipe proizlaze iz sudskog spora koji je pokrenula produkcijska kuća serije “House of Cards”, MCR, a koja je dobila presudu u iznosu od 31 milion dolara protiv Spejsija. Utvrđeno je da je Spejsi prekršio politiku nedopuštenog seksualnog uznemiravanja koja važi u toj kompaniji, što je na kraju dovelo do njegove suspenzije, ali i do prestanka emitovanja Netflixove serije.

OSUĐEN KEVIN SPEJSI… MORA DA PLATI 31 MILION DOLARA PRODUCENTIMA “HOUSE OF CARDS”

Jedan bivši član ekipe serije koji je svedočio, tvrdio je da bi im Spejsi “mahnuo, rukovao se i zatim spustio ruku na njihovo međunožje ili ih tamo dotakao”.

U sudskim dokumentima koje je dobio The Post, američki okružni sudija Luis A. Kaplan naložio je Spejsiju da obavijesti svedoke kako bi njihovi identiteti i iskazi na sudu mogli da budu objavljeni.

“Svi ovi svedoci navodno su izrazili zabrinutost, direktno ili putem advokata, da bi moglo da im naštetiti ako njihova imena i uključenost u ovome slučaju postanu javni”, napisao je Kaplan.

AKO STE SATERANI UZA ZID I OSEĆATE DA ZA VAS NE POSTOJI PUT… KEVIN SPEJSI POSLAO PORUKU SVIMA KOJI RAZMIŠLJAJU O SAMOUBISTVU

Rep je podneo zahtev za objavljivanje iskaza bivših članova ekipe “House of Cards” koje bi on eventualno iskoristio u sopstvenoj tužbi protiv glumca.

Entoni Rep je ranije rekao da je Spejsi “pokušao da ga zavede” pre nekoliko decenija, kada je kao 14-godišnji glumac nastupao na Broadwayu. Rep je tvrdio da ga je tada 26-godišnji Spejsi pozvao na zabavu u stan 1986., gurnuo ga na krevet, popeo se na njega i pokušao da ga nagovori na seks. Rep je ispričao da je uspeo da pobegne jer je Spejsi bio vidno pijan.

SRUŠEN KAO KULA OD KARATA… EVO KAKO JE USTVARI I ZAŠTO KEVIN SPEJSI IZBRISAN S HOLIVUDSKE FILMSKE MAPE

Rep i druga žrtva podneli su tužbe pozivajući se na zakon o dečjim žrtvama, koji žrtvama zlostavljanja u detinjstvu omogućava da podnose građanske tužbe protiv svog navodnog zlostavljača čak i posle tastarevanja. Za slučaj protiv Spejsija određen je 4. oktobar kao datum suđenja. U međuvremenu, Spejsi takođe želi da poništi arbitražnu presudu protiv njega vrednu 31 milion dolara. Ročište u tom slučaju zakazano je za 10. maj.

HL/Izvor: jutarnji.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime