Kejt Bekinsejl ima IQ kao genijalac, ali kaže: Bilo bi mi bolje da sam malo gluplja…

0
557
Kejt Bekinsejl - Underworld 5, promo
Oglasi

Kejt Bekinsejl je glumica sa najvećim IQ, ispred Šeron Stoun, Lise Kudrou i Natali Portman.

Prema rečima koleginica i kolega, Kejt važi za najduhovitiju osobu u filmskom svetu, pi[e Radioaktivni komarac.

Ona je još kao devojčica dobila dve cenjene književne britanske nagrade, jednu za poeziju, drugu za prozu. Ranije je krenula u školu, i već sa 6 godina je bila na nivou duplo starijeg deteta. U školskom izveštaju je pisalo da je njen IQ 152 i da je njeno čitanje i razumevanje na nivou dvanaestogodišnjeg deteta.

Šta bi rekao Fredi… Kejt Bekinsejl sa prijateljima rekreirala spot za čuvenu pesmu grupe Queen

Pre glumačke karijere studirala je rusku i francusku književnost na Oksfordskom univerzitetu. Tada joj je ponovo izmeren IQ i iznosio je 160. Kako bi se pripremila za upis čitala je godinama romane na nemačkom, francuskom i ruskom. Pročitala je sve knjige Dostojevskog na ruskom.

Filmski kritičari joj često zameraju da bira lakše uloge u površnim filmovima, a da ima talenat za ozbiljnije umetničke filmove. Blokbasteri su obeležili njenu karijeru, a interesantno da režiser Majkl Bej nije želeo da joj da ulogu u filmu “Perl Harbor” jer je smatrao da nije dovoljno atraktivna za ulogu.

HOLIVUDSKE PAMETNICE… Ovo su zvezde s najvišim koeficijentom inteligencije

Ipak je na kraju dobila ulogu, jer je smršala nakon trudnoće i od tada je stekla status zvezde, a još veću popularnost je stekla ulogom sa slike u filmu “Van Helsing”.

– Svaki lekar, svaka osoba koju sam ikada upoznala, rekla je: “bila bi mnogo srećnija da si 30 odsto manje inteligentna”. To mi zapravo ne čini ništa dobro. Nije mi od pomoći u karijeri. Mislim da mi je to zapravo hendikep.

HL/Izvor: radioaktivni komarac

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime