Kako je rođen SFRJ pank… Promocija knjige “Čovek patka” 26. septembra u Novom Sadu

0
433
Oglasi
Čovek patka, korice – detalj

Promocija knjige “Čovek patka” biće održana u ponedeljak 26. septembra s početkom u 20 sati, na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Okupljenima će se obratiti neki od intervjuisanih čije su priče objavljene u knjizi: Peca Popović, Siniša Škarica, Sloba Konjović, Vitomir Simurdić, Sreta Kovačević, Cila Šital Puri, Siniša Reljin, Joca Adamov, Ivica Vlatković, Caki Kravić, Karolj Kovač i Branko Škorić. Moderator je Milica Rakanović.

Veče će obeležiti i nastup novosadskog gudačkog kvarteta TAJJ koji će izvesti klasičan pank u aranžmanima kompozitora Ljubomira Milanovića.

Ovo će biti sjajna prilika da se čuju ljudi koji su, svako na svoj način, doprineli da se priča o panku u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji pojavi pored Rijeke i Ljubljane, i u Novom Sadu.

Kako nagoveštava priređivač “u ovoj knjizi svaki od intervjuisanih 12 aktera daje nov ugao gledanja na vreme koje se, iz ove perspektive, može okarakterisati najpre kao bezbrižno i plodno, vreme jednakih mogućnosti za sve koji su želeli nešto da urade i da se ostvare – vreme kada se znanje cenilo, iskustvo nagrađivalo, a neposlušnost kažnjavala.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime