Kad The Trigger obradi “Kad hodaš”, to svakako nije običan cover… a spot je… posebna priča – pogledajte  

0
448
The TriggerPhoto; Promo, Kontakt
Oglasi

Posle duže pauze grupa The Trigger se ponovo aktivirala i objavila novi singl i animirani film za pesmu “Kad hodaš” – neobičnu obradu kultne pesme koju je Momčilo Bajagić Bajaga napisao dok je bio u Ribljoj čorbi.

Nova verzija pesme “Kad hodaš” je bonus pesma na reizdanju albuma obrada “Ex”, koje je objavljeno povodom deset godina od objavljivanja.

Headlinerke urbane kulture – Milena Trigger: Nisu nam krivi ni zli dusi, ni neprijatelji, ni kosmičke sile… baš nam je onako kako smo odlučili da nam bude

“Ex” je originalno bio dostupan samo za preuzimanje na stranici benda www.bandtrigger.com, ali je od sada dopunjen bonus materijalom i po prvi put je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima.

Kad hodas printscreen01

Kao što je bio slučaj i sa prethodnim obradama, The Trigger su pesmi dali potpuno novu dimenziju i simboliku, kroz kontrast između ambijentalnih delova pesme koji se smenjuju sa tvrdim rifovima, specifičnim za ovaj bend.

The Trigger objavio album “The Time of Miracles”, prvo izdanje na engleskom jeziku

Pesmu prati animirani film Nikole Silića o fiktivnom jugoslovenskom svemirskom programu, koji ujedinjene jugoslovenske narode u budućnosti dovodi na druge planete. 

Nikola Silić je publici već poznat kao stendup komičar, ali i kao autor animirane serije “Elita” i kratkog animiranog filma “Rik i Morti u Srbiji”, koji je privukao veliku medijsku pažnju.

Kad hodas printscreen01

Članovi benda su aktivni i na drugim poljima. Animirani film “ID” autorke Ane Pakljanac, za koji je gitarista benda Dušan Svilokos pisao muziku, nedavno je osvojio nagradu za najbolji animirani film na 70. martovskom festivalu u Beogradu.

The Trigger najavljuju i seriju koncerata u toku ove godine, kao i rad na novom autorskom izdanju, sa koga se prvi singl očekuje početkom leta. Prvi sledeći koncert je u Apolo dvorani u Pančevu. The Trigger u Pančevu nastupa sa bendom Goatmare & The Hellspades u subotu, 29. aprila.

Pogledajte spot za The Trigger verziju “Kad hodaš”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime