Kad se Menson zaglavi u “Pulp Fiction”: Tarantino bira studio za svoj novi, zlata vredni scenario

0
219
Oglasi
Kventin Tarantino/facebook@QuentinTarantinoDirector
Kventin Tarantino/facebook@QuentinTarantinoDirector

Posle četvrt veka i osam samostalnih filmova, Kventin Tarantino je raskinuo saradnju sa okaljanim mogulom Harvijem Vajnstinom i u potrazi je za novim studijem.

Sudeći prema poslednjim informacijama u pogledu scenarija koji ima u rukama, neće mu biti teško da pronađe zainteresovane.

Scenario za Tarantinov novi film, radno nazvan “#9”, zato što je njegov deveti u karijeri, završen je i, kako javljaju izvori iz Holivuda, dostavljen skoro svim velikim kućama. Iz trke za njegovom produkcijom isključeni su samo Disney, uz koji Tarantinova ljubav prema hektolitrima veštačke krvi nikako ne ide, i striming servisi, kojima kultni reditelj ne želi da se prikloni.

U javnost je najprije procurila priča da je reč o filmu o Čarlsu Mensonu i njegovoj “Porodici”, ali je Deadline to sada delimično demantovao. Izvori su ovom magazinu rekli da bi “nazivanje ovog ostvarenja ‘filmom o Mensonu’ bilo ravno nazivanju ‘Prokletnika’ (‘Inglourious Basterds’) filmom o Adolfu Hitleru”. Reč je, u stvari, o drami smeštenoj u Los Anđeles kasnih šezdesetih ili ranih sedamdesetih godina prošlog veka, koja će samo u nekoj meri uključiti nekakvu, stvarnu ili fiktivnu, priču o Mensonu.

Ono što definitivno može da raduje ljubitelje Tarantina je to što za “#9” upućeni tvrde kako je “najsličniji slavnim ‘Petparačkim pričama’”, i da je u pitanju projekat od najmanje 100 miliona dolara, što je otprilike budžet kakvim je 54-godišnji reditelj raspolagao pri pravljenju “Django Unchained”.

Tarantino je pri pisanju scenarija na umu imao velika imena, što je još jedan razlog za uzbuđenje. I dalje kruži priča o tome da je glumici Margo Robi, možda i budućoj oskarovki, ponuđena uloga ubijene zvezde Šeron Tejt. Među onima “po čijim mjerama” su kreirani likovi su navodno i Bred Pit, Semjuel L. Džekson, Dženifer Lorens i Leonardo Dikaprio – svi odreda dobitnici ili nominovani za zlatne kipiće.

Više informacija o samom projektu i datumima verovatno će biti poznato u narednih nekoliko sedmica, kada bi trebalo da bude odlučeno kojem će se studiju Tarantino sada prikloniti.

HL/Izvor: bosinoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime