Kad raznolikost spaja, a umetnost nadahnjuje pomirenje… Mladi regionalni muzičari obradili pesmu “Ironman” Black Sabbatha

0
255
Oglasi
B#Art team/ Photo: Promo
B#Art team/ Photo: Promo

Mladi regionalni muzičari u okviru mreže i projekta B#ART, obradili su čuvenu pesmu “Ironman” grupe Black Sabbath.

Mreža B#ART (Balkan Art Connection) podržava nevladine organizacije koje besplatno pružaju umetničko/muzičko obrazovanje deci i mladima, jačaju procese socijalne inkluzije i doprinose pomirenju u regionu. B#ART za sada predstavlja osam organizacija iz tri zemlje regije: Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Superar u BiH, AkustikUm, Sarajevo Drum Orchestra, Ri Rock, Štek House, Voice, Nebograd i Femix od 2019. godine zajedničkim naporima rade na promociji važnosti jačanja socijalne inkluzije ranjivih grupa, podržavaju i promovišu pomirenje u regiji kroz zajedničko muziciranje uz stručnu podršku muzičkog producenta Marka Louisa.

B#ART svojim aktivnostima dokazuje da nas različitost spaja i da granice ne postoje za muziku, umetnost, kao i dijalog.

Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX
Marko Louis (Kombank dvorana)/ Photo: AleX

– Mnogo sam srećan da sam deo projekta B#ART i da razmenjujem svoja iskustva sa muzičarima i organizacijama koje kroz muziku pozitivno deluju na razvoj društva. Svaki naš susret je bio veoma produktivan i inspirativan. Svaka organizacija iz ovog projekta je različita i unikatna. Uz kreativno druženje, posvećenost, razumevanje i timski rad nastao je zajednički zvuk koji se veoma dobro čuje na obradi legendarne pesme “Ironman”. Entuzijazam, sloboda razmišljanja i želja za druženjem pokazala je da granice ipak ne postoje koliko god da su stvarne. Radujem se sledećoj obradi i ponovnom susretu sa organizacijama B#ART mreže – izavio je Marko Louis.

Inicijatorke projekta B#ART su Klaudija Bilić-Selmanović, Irena Klissenbauer i Stela Vasić koje su ovom prilikom izjavile:
– Raznolikost je naša snaga! B#ART dokazuje da biti različiti i drugačiji nije prepreka, nego prednost. Naš krajnji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih ljudi kroz umjetnost. Uprkos novonastaloj situaciji, mi i dalje radimo na svom zajedničkom cilju jačanja i širenja mreže. Kako u vrijeme koronavirusa razvijati kreativnost kod djece i mladih ljudi? Kako povezati mlade ljude iz različitih država u regionu kada ih politike konstantno razdvajaju? U društvima država regiona ne pridaje se velika pažnja osnaživanju ranjivih skupina i marginaliziranih grupa. B#ART traži odgovore na ova pitanja. Kroz online radionice o izgradnji povjerenja, te produkciju pjesama, B#ART jača i promovira važnost inkluzije u društvu, važnost pomirenja u regiji, te stvara umjetnosti koja nam sve to omogućava.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime