Kad nebo odluči da zagrli svet… Bend Treća Smena predstavio lyrics video za novu pesmu “Kiša”

0
630
Oglasi
Treća smena/ Photo: Facebook @bendtrecasmena
Treća smena/ Photo: Facebook @bendtrecasmena

Bend Treća smena objavio je lyrics video za pesmu “Kiša”, koja na neki način najavljuje novo pogljavlje u karijkeru kruševačke pop/rock ekipe.

Pesma je snimljena u studiju Košnica 2018. godine,  pod producentskom palicom Zorana Vasića. Tekst i muziku potpisuje Ivan Pelaić, a celokupni aranžman Treća Smena. Objavljena je pod brendom izdavačke kuće Kontra. Umesto klasične najave novog singla, prenećemo vam šta sam bend kaže o svojoj novoj pesmi…

[accordion title=’Treća smena su…’]

Treća Smena/ Photo: Promo
Treća Smena/ Photo: Promo

Svetislav Golubović (bubnjevi), Nenad Nikolić (klavijature), Nemanja Milenkovič (bas gitara), Ivan Pelaić (gitara/vokal), Jovana Jevtić (violina/vokal) i Vladica Bogićević (gitara)[/accordion]

“Kiša… tajna veza između neba i zemlje… dar koji se spušta kada nebesa odluče da zagrle svet. Nežno kapima, okrutno bujicama. Od klice postanka, do smaka potopa i novog rađanja , a sve kroz bistre kapi koje daju život. Ljudi, koji čekaju kišu, ne čekaju neko bolje vreme,ne sede pored prozora gledajući u mrak. Oni kišu zovu. Priželjkuju pročišćenje. Bore se sa strahom šta će kiša doneti, a šta će odneti… Pogled u nebo… mrak koji nebo nosi razbija pljusak. A svaki pljusak počinje jednom kapljicom i posle njega sve je jasnije. Kiša… spere zemlju, a spere i laži…. hladi usijane glave, a greje srca. Svakom po zasluzi.

Kiša… Inspiracija mnogim umetnicima kroz istoriju, a sada i Trećoj Smeni za novi singl. Odstupajući od klišea prvog albuma Smena ovde donosi novi zvuk, ali i novo ruho stare emocije. Ljubav. Toliko različita , a opet toliko iskrena… da li prema voljenoj osobi, detetu, rođenom ili nerođenom, prema bližnjem svom, poznatom ili nepoznatom. Poruka je jasna. Svako biće zaslužuje poštovanje, a možda borbom i stignemo do toga da se ne moramo boriti za to isto poštovanje svaki put kada ga i potražimo. Koliko daš toliko i dobiješ. A dobili smo… ako ništa drugo onda makar nešto za razmišljanje.

Otvorite um i slušajte glasno.”

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime