Kad država neće, ima ko hoće… Ed Širan pomaže britanskim školama i talentovanim klincima

0
77
Ed Širan, press photo/Mascom
Oglasi

Pored rada na svom sledećem albumu, Ed Širan kaže da planira da provede ostatak godine pomažući u sprovođenju muzičkog programa za mlade u Britaniji.

Ed je već napravio studio u svojoj bivšoj školi, Thomas Mills High u Framlingtonu, Suffolk, i potrošio hiljade funti na instrumente za učenike nakon što ga je njegov bivši nastavnik muzike kontaktirao 2018. godine zbog smanjenja budžeta. Sada želi da ide i korak dalje.

Ed Širan mora da plati državi više od 40 miliona evra poreza…

– Počeo sam to da radim u Grofoviji odakle dolazim, i sada smo upravo prešli na nacionalni nivo. Sada posećujem više srednjih škola kojima zaista treba finansiranje za muziku i možete da vidite kakvu razliku to čini – rekao je pevač i dodao:

Ed Širan se obratio fanovima u Srbiji i pozvao ih na svoj koncert u Beogradu…

– Nisam akademski tip – u stvarnom svetu bio bih smatran glupim. Ali u muzici sam se isticao i zbog toga ljudi misle da sam dobar u nečemu. Našao sam ogromnu pomoć u tome što sam bio u školi koja se finansira iz državnog budžeta i koja zaista podstiče to. U suštini su smanjili sredstva za to u Engleskoj, pa radim šta mogu da obezbedim finansiranje za to. Nova vlada će, mislim, biti bolja u tome – rekao je Ed, piše The Sun.

Da podsetimo, britanska pop zvezda, u sklopu svoje turneje održaće koncert na Ušću u Beogradu 17. avgusta 2024. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime