Kad Adel pucne prstima, Spotify samo klimne glavom… Streaming platforma zbog pevačice ukinula opciju “shuffle”

0
296
Oglasi
Adele, Easy On Me/ screenskot
Adele, Easy On Me/ screenskot

Kada je u pitanju njena umetnost, Adel ima određeni način na koji voli da se stvari rade. Pevačica veruje da pesme na albumu treba da se slušaju po njihovom redosledu – a sada ima podršku i giganta za streaming Spotify.

Posle objavljivanja njenog četvrtog albuma “30”, dugme za nasumični odabir (shuffle) više nije podrazumevana opcija za slušanje albuma na Spotify-ju, već će slušaoci čuti numere po njihovom navedenom redosledu.

Fanovi su na ovo čekali 6 godina… Adel konačno objavila novi album “30”

“Ovo je bio jedini zahtev koji sam imala u našoj industriji koja se stalno menja!”, napisala je Adel na Twitteru u nedelju. “Ne stvaramo albume sa toliko pažnje i razmišljanja o našoj listi numera bez razloga. Naša umetnost priča priču i naše priče treba da se slušaju onako kako smo nameravali. Hvala Spotify što ste shvatili.“

Čini se da je Spotify više nego rado udovoljio pevalčici, napisavši “sve za vas” kao odgovor na ovaj  tvit.

– Kao što je Adel spomenula, uzbuđeni smo što možemo da podelimo da smo počeli da uvodimo novu Premium funkciju koju su dugo zahtevali i korisnici i umetnici – rekao je portparol Spotify-ja za CNN.

– Za one korisnike koji i dalje žele da nasumično menjaju redosled slušanja pesama sa albuma, mogu da odu u prikaz “Nova reprodukcija” i izaberu prekidač za shuffle. Kao i uvek, nastavićemo da popravljamo naše proizvode i funkcije kako bismo stvorili najbolja iskustva i za umetnike i za njihove fanove.

Album “30”, koji je objavljen 19. novembra i fokusira se na Adelin proces izlečenja posle razvoda od bivšeg muža Sajmona Koneckog, pobrao je nepodeljena priznanja kritičara. Pevačica ga je opisala kao ono što joj je najbliže srcu.

Ako želite da se osećate siromašno… Fanovi bojkotuju Adel zbog cena ulaznica za koncerte: “Za manje para sam letovao u Grčkoj!”

U svakom slučaju, oremium slušaoci i dalje mogu da mešaju pojedinačne numere ako žele, ali nekoliko fanova je zahvalilo Adel na mreži za ovo ažuriranje, rekavši da nikada ne bi slušali album nasumično, posebno ne prvi put.

S druge strane, čini se da je značajan deo korisnika iznerviran ovim potezom, a dosta obožavalaca kritikuje Adel jer je zahtevala uklanjanje opcije shuffle.

Tejlor Svift je ranije kritikovala Spotify zbog njegove besplatne usluge, tvrdeći da umetnici nisu plaćeni dovoljno od tantijema i povukla je ceo svoj katalog sa platforme 2017. godine.

Međutim, Adelin odnos sa Spotify-jem nije uvek bio tako prijatan. Kada je objavila svoj poslednji album “25”, odlučila je da izbegne streamovanje, rekavši da je “malo za jednokratnu upotrebu” i da “muzika treba da bude događaj”. Album je kasnije ipak dodat u streaming.

Prošlog meseca, “Easy on Me”, glavni singl sa pesme “30”, oborio je Spotify rekord za pesmu sa najviše streaminga u jednom danu i oborio rekord u Velikoj Britaniji po broju streamova u jednoj nedelji.

HL/Izvor: cnn.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime