Jurij Revič i Simfonijski orkestar RTS-a 20. oktobra u Kolarcu

0
232
Oglasi

Mlada zvezda klasične muzike, ruski violinista Jurij Revič uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS -a pod upravom Bojana Suđića nastupiće 20. oktobra u Kolarcu na zatvaranju 49. Bemusa.

Jurij Revič / Photo: Facebook @yury.revich
Jurij Revič / Photo: Facebook @yury.revich

Pored kompozicija Paganinija i Prokofjeva, na tom koncertu biće premijerno izvedeno i novo delo, porudžbina BEMUS-a, “Matematički san” Damjana Jovičina.

Iako ima tek 26 godina, Jurij Revič nastupa širom sveta od najranije mladosti. U Karnegi Holu je debitovao 2009, u milanskoj Skali 2013, a zatim su usledili nastupi i u drugim čuvenim dvoranama kao što su Berlinska filharmonija i Koncerthaus, Muzikferajn i Koncerthaus u Beču, ciriški Tonhale, Gevandhaus u Lajpcigu, Sala Čajkovski u Moskvi…

– Koncert predstavlja veliki izazov za izvođača, tehnički je vrlo zahtevan. Najpoznatiji je po svom poslednjem stavu “La Campanela”, svetski poznata melodija koja je aranžirana veliki broj puta za različite instrumente i ansamble, korišćena u filmovima, kao melodija za zvono na mobilnim telefonima…Veliko je iskušenje za muzičara kada treba da svira tako poznatu kompoziciju koja je izvedena mnogo puta – kazao je Revič organizatorima povodom svog nastupa u Beogradu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime