Josipa zna gde Dunav ljubi nebo… i zato je 70. rođendan proslavila sa Beograđanima na Dan zaljubljenih

0
390
Oglasi
Josipa Lisac/ Photo: AleX
Josipa Lisac/ Photo: AleX

Poznata hrvatska pevačica Josipa Lisac proslavila je Dan zaljubljenih i svoj 70. rođendan u petak uveče  dvočasovnim koncertom u Sava Centru

Beogradska publika uživala je u zahtevnim, a besprekornim izvođenjima njenih brojnih bezvremenih hitova kakvi su “O jednoj mladosti”, “Boginja”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Dok razmišljam o nama”, “Magla”…

Josipa Lisac/ Photo: AleX
Josipa Lisac/ Photo: AleX

Josipa je već na početku koncerta izvela klasike sa početka karijere – “O jednoj mladosti” i “Dok razmišljam o nama”, isprva rekavši da uopšte “ne bi govorila o godinama”, ali se malo kasnije našalila kako je njena “brojka monstruozna, metuzalemska!”

– Na tom putu kroz vrijeme, jednom dugačkom putu, pitaju me: Josipa kakvi su vaši planovi? Kažem: Ne znam, ne znam… i sutra je novi dan – rekla je Josipa pozdravljena burnim aplauzima.

Josipa Lisac i Elvis Penava/ Photo: AleX
Josipa Lisac i Elvis Penava/ Photo: AleX

U pratnji odličnog, nadahnutog benda, u kome su izvrsni bili gitarista Elvis Penava, bubnjar Borna Šercar, basista Davor Črnigoj i klavijaturista Toni Starešinić, Josipa je izvela i novije pesme – “1000 razloga”, “Tebi putujem” i “Tu”.

Priznala je i da je “najviše veseli ta nepredvidivost” pri izvođenju prearanžiranih, džeziranih verzija starih pesama.

Josipa Lisac, Sava Miletić i Vukašin Marković/ Photo: AleX
Josipa Lisac, Sava Miletić i Vukašin Marković/ Photo: AleX

Specijalni gost koncerta bio je Vukašin Marković, frontmen beogradskog benda Irie FM, koga je Josipa sama otkrila kao talentovanog muzičara i poželela ga za gosta u Sava Centru, a kako se nada i u Zagrebu, jer “kad ti se svidi nešto, to se ne može prepričati, to se mora čuti”.

Josipa je sa pevačem i trombonistom Markovićem, uz pomoću klavijaturiste Save Miletića, izvela pesmu “Putevi” benda IrieFM.

Po završetki pesme, Vukašin je izjavio da je Josipa “jedna jedina, neponovljiva diva!”

Završnicu koncerta obeležili veliki hitovi “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda” i “Magla”, i na kraju simbolično “Ispočetka”, posle čega su Josipa i bend ispraćeni dugotrajnim ovacijama iz Sava Centra.

– Kakve je sve divne trenutke i događaje meni priuštio Beograd! Nisam to rekla za aplauz, već iskreno! Hvala vam najljepša što ste došli. Volim Beograd. Ja sam se razvijala u bivšoj državi, tu sam bila prepoznata odmah od ljudi izuzetnog autoriteta. Zahvaljujem se što ste došli, što ste uvijek tu. Što kroz kreaciju mogu pokazati ono što jesam – priznala je Josipa publici u Sava Centru.

https://www.youtube.com/watch?v=GIECW8GUo8g&feature=emb_logo

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime