Josipa Lisac sa Beograđanima proslavila 50 godina “Dnevnika jedne ljubavi” u MTS dvorani

0
1240
Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX
Oglasi

Mizička diva Josipa Lisac je veličanstvenim koncertom u MTS dvorani obeležila 50 godina od objavljivanja prvog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” koji je ušao u antologiju ovdašnje pop-rok muzike.

Proslavljena umetnica je u blistavom izdanju, raspoložena i nasmejana tokom više od dva sata pokazala da je u izuzetnoj formi, a publika ju je odmah, čim se pojavila na sceni, dočekala gromkim aplauzom.

Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX

Pre nego što je zapevala, Josipa se zahvalila za tako topao doček i obratila se publici rečima:
– Svi, nekako, brzo žive, ali ja živim slow motion. Sve je u dnevniku, a slavi se dnevnik.

Podsetila je prisutne da je u periodu “Dnevnika” održala koncert u istoj dvorani, tadašnjem Domu sindikata i konstatovala da se “vratila na mesto zločina”.

Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX

Za početak koncerta ipak je odabrala naslovni pesmu sa albuma “Boginja” (1987), a zatim i najsvežiju, prošlogodišnju “A gdje si ti”.

Vreme je bilo da se konačno otvori dnevnik i odmah je, uz oduševljenje prisutnih na prve taktove, izvela antologijsku “O jednoj mladosti”, a potom i “Srećom”. Posle još jedne iz novijeg perioda, “1000 razloga”, povratak albumu slavljeniku označila je numerom “Vjerujem ti sve”.

Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX

Priredila je Josipa nešto potpuno posebno publici, podsetivši na mnoge detalje vezano za nastajanje vanvremenskog albuma, ali i njegov kasniji život, sazrevanje i priznanje koje je usledilo tek posle određenog vremena.

Tu je, svih ovih godina, prisutna i velika žal što sve to nije doživeo njen prerano preminuli životni partner, ali i ključni čovek za njenu karijeru, Karlo Metikoš. Kad se priča o “Dnevniku”, neminovno je bilo spomenuti i drugog važnog autora, ujedno i idejnog tvorca naslova izdanja, Ivicu Krajača.

Priču je nastavila “Ne prepoznajem ga”, a onda, kao posebno iznenađenje, pesma koju ranije nije izvodila, ritmična “Jedna kratka vijest”.

Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX

Spontano, sa fantastičnim vokalnim egzibicijama ispraćenim majstorijama na bas gitari, posebno impresivno je zvučala ove večeri “Gdje Dunav ljubi nebo”, kao i instrumentalno sveden “Make Up”. A onda – “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”…

Uz ovacije dočekana je “Magla”, a trijumfalnu završnicu obeležile su “Ležaj od suza” i “Ispočetka”.

Već je zakazano novo druženje Josipe Lisac sa beogradskom publikom i to 14. avgusta u letnjem ambijentu Botaničke bašte “Jevremovac”, a ulaznice možete da nabavite preko mreže Tickets.rs po ceni od 3.000 dinara.

Josipa Lisac, MTS dvorana/ Photo: AleX
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime