Jonathan Kreisberg Kvartet 11. jula u klubu Bluz i Pivo

0
76
Jonathan Kreisberg/ Photo: Claudia McDade
Oglasi

Jedan od najuzbudljivijih gitarista i kompozitora današnjice, Jonathan Kreisberg, sa svojim kvartetom nastupiće 11. jula u klubu Bluz i Pivo (Cetinjska 15).

Njegov kvartet čine jazz muzičari svetskih karijera sa sedištem u Njujorku: Marko Churnchetz (klavir), Luca Alemanno (kontrabas) i Colin Stranahan (bubnjevi).

Jonathan Kreisberg izgradio je međunarodnu reputaciju i uticao na sledeću generaciju muzičara svojim jedinstvenim spojem bezvremenske melodike i naprednih linija i tekstura.

Temeljno je proučavao džez i unosi sveže ideje u svoju muziku, šireći mogućnosti gitare. Redovno nastupa širom sveta i snima sa svojim grupama, a 12 godina je svirao sa legendarnim Dr. Lonnie Smithom, koji je za njega rekao: “On je strastven muzičar sa velikom vizijom, i neprestano je u žarkoj potrazi za inovacijama”.

Jonathan Kreisberg/ Photo: Jimmy Katz

Kreisberg je predvodio različite grupe sa svetskim muzičarima i nastupao kao sideman sa istaknutim umetnicima. Objavio je 11 albuma, uključujući “The South of Everywhere”, “Shadowless” i “One”.

Pored svojih džez kompozicija, njegova muzika je korišćena u brojnim pozorišnim predstavama.

Jonathan je takođe cenjen pedagog sa više od 20 godina iskustva, a 2017. godine je objavio svoju prvu knjigu kompozicija i transkripcija, kao i seriju instruktivnih video zapisa.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Bluz i Pivo po ceni od 2400 dinara, a na dan koncerta koštaće 2800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime